Meny Stäng

Ställplats i Valdemarsviks gästhamn – husbilsresans avslut

Annons

Ställplatsen i Valdemarsviks gästhamn – det blev det sista stoppet på vår månadslånga husbilsresa i södra Sverige. Den här ställplatsen ligger fantastiskt vackert och har mycket bra service.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En månadslång husbilsresa i södra Sverige

Till slut var det dags att avsluta den månadslånga husbilsresan i södra Sverige. Och vilken härlig resa det blev! Nedanför kan du se en ungefärlig karta över hur vi har snurrat. Det blev fokus på Skåne, Blekinge, Småland och Öland, och sedan ett kort stopp i Valdemarsvik innan det bar hemåt.

Vi bloggade förstås om äventyren under resan, men ytterligare några ”samlingsinlägg” om de större städerna kommer att komma. Två har vi redan hunnit skriva:

Ett stopp i Oskarshamn

På vägen norrut gjorde vi ett kort stopp i Oskarshamn för att träffa vänner, vilket vi har berättat om tidigare.

Vi kan passa på att tipsa om ställplatsen i Oskarshamn. Vi stannade aldrig här, men det såg ut som en fin ställplats, med både bra service och utmärkt läge.

Mysigt i Valdemarsvik

Vi valde att stanna i Valdemarsvik den sista natten, eftersom vi visste att det finns en ställplats med vackert läge vid vattnet här. Vi besökte ställplatsen 2009 (när vi nästan var helt nya på detta med husbil!) och tyckte redan då om platsen.

ställplats i Valdemarsviks gästhamn

På sommaren lockar Valdemarsvik turister som vill uppleva den härliga miljön, och även den närbelägna Gryts skärgård. Vi hade inte tid att se oss om så mycket denna gång, men vi kommer gärna tillbaka!

ställplats i Valdemarsviks gästhamn

Ställplats i Valdemarsviks gästhamn

Precis som vi mindes det så ligger ställplatsen i Valdemarsviks gästhamn mycket vackert, med klipporna bakom och vattnet och båtarna precis framför. Däremot hade ställplatsen utvecklats en hel del under åren.

Det finns många platser och ett mycket fräscht och modernt servicehus med toaletter, duschar och även tvättmaskiner. Man betalar avgiften i en automat och om vi minns rätt så betalade vi 200 kronor för ett dygn.

ställplats i Valdemarsviks gästhamn

På en del av ställplatsen finns också en särskild tömningsstation där man kan tömma både gråvatten och svartvatten. Mycket praktiskt! Observera dock att tömningen ej är öppen under vintern.

ställplats i Valdemarsviks gästhamn

Se mer i närheten

Från Valdemarsvik är det nära till Gryts skärgård, där KustCamp Ekön ligger, och det är heller inte så långt till Sankt Annas skärgård. Vi kan också rekommendera ett besök i charmiga Söderköping och vid intressanta Stegeborg. Om du istället åker söderut kan du ta dig till den femstjärniga campingen Västervik Resort.

WIFI.se
Östergötland
Alla våra bästa tips om Östergötland. Klicka på bilden!

Har du besökt ställplatsen i Valdemarsviks gästhamn? Hur var din upplevelse? Har du kanske fler tips på platser att besöka i närheten?

Fakta om ställplatsen i Valdemarsviks gästhamn

 • Adress: Sjöhuset, Storgatan 17
 • Kommun: Valdemarsviks kommun
 • Län: Östergötlands län
 • Landskap: Östergötland
 • Läs mer: Du hittar mer information på Visit Valdemarsvik.

Service och praktisk info

 • Antal platser: 8 bokningsbara platser och 16 drop-in platser på norra sidan och 7 drop-in platser på södra kajen. Alla platser har tillgång till el.
 • Betalning: Man betalar i automat vid servicehuset.
 • Bokning: Om man vill förboka plats från man kontakta turistbyrån på 0123-12200 eller via e-post turistbyran@tb.valdemarsvik.se.
 • Pris: 150 kr/dygn under lågsäsong, 175 kr/dygn under mellansäsong och 200 kr/dygn under högsäsong (2021).
 • Trivselregler: Husbilen ska backas in så långt till vänster i den markerade rutan som möjligt.
 • Service: El, vatten (sommarvatten), tömning kassettoa (ej vinter), tömning latrin (ej vinter), tömning gråvatten (ej vinter), servicehus med toaletter och duschar samt tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare (extra kostnad, ej öppet under lågsäsong).
Alla våra bästa tips om Sverige! Klicka på bilden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev