Meny Stäng

Vi förbereder för att lyfta husbåten …

Vi förbereder för att lyfta vår husbåt, för besiktning. Att lyfta vår 35 ton tunga bostad är ett stort projekt och vi är lite nervösa …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Middag i Gamla stan med vänner

Förra helgen blev det middag i Gamla stan i Stockholm, tillsammans med vänner. De tog oss till en mysig liten fransk restaurang som heter Pastis. Vilket underbart ställe! Väldigt personlig känsla och mycket god mat! Ostronen var de bästa vi ätit på länge och chevre-förrätten var grym.

En vecka full av event … igen!

Resten av vår vecka har varit full av event. I tisdags var vi ombord på MSC Poesia, ett kryssningsfartyg från MSC Cruises, som tillfälligt låg i Frihamnen i Stockholm. Intressant!

Onsdagen fortsatte med ett frukostseminarium, där Sistaminuten.se presenterade sin resestatistik. Vi berättar lite kort på måndag, i veckans resenyheter.

Lina Skandevall inleder frukostseminarium med Sistaminuten.se

Sist men inte minst var det dags för turistbyrånätverket Antor att hålla träff. Ett bra tillfälle för oss att träffa turistbyråer för olika länder runt om i Europa och världen!

Mingel på Antors event på Posthuset i Stockholm

Snart dags att lyfta husbåten

Nu är det snart, i början på nästa vecka, dags för oss att lyfta husbåten! Man behöver regelbundet kolla skrovet på båtar, och vi har inte haft vår husbåt på land sedan 2013. Med andra ord har det gått tio år … Vår husbåt ligger ju helt stilla, i sötvatten, så slitaget är inte så stort, men man vet förstås ändå inte hur tidens tand påverkar …

Att lyfta upp vår husbåt, som väger cirka 35 ton, är ett stort projekt, och vi måste säga att vi är lite nervösa … Vi har bokat in marinan (som ska genomföra själva lyftet) samt rörmokare (som ska koppla loss båten) och besiktningsman (som ska kontrollera tjocklek på skrovet och liknande).

För vår del handlar det om förberedelser nu. Vi måste tömma kylskåpet (eftersom elen kommer kopplas bort) och packa allt som kan välta eller gå sönder (glas och porslin till exempel) i flyttkartonger. Håll tummarna för att allt ska gå bra!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Vi är väldigt glada att vi lyckats boka in ett nytt datum för husbåtslyft, efter att vi fick ställa in tidigare. Veckans event har också bjudit på trevliga möten med branschkollegor. Roligt! Och så fortsätter ju vädret i Sverige att vara fantastiskt!

Din tur … Vad kan du lyfta upp som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fokus på husbåten för vår del. Vad som behövs göras vet vi inte exakt, det återstår att se. Den kommer i alla fall vara uppe på land några dagar, och under tiden bor vi i husbilen.

Här på FREEDOMtravel kan du vänta dig blandade reportage – Sverige, Europa, världen, husbåtsliv och husbilsliv. Nu önskar vi en fin fredag och helg!

Missade du förra Happy Friday? Läs Strul i planeringen, hälsning från Åland och möte med vindrottning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev