Här presenterar vi våra restips för Färöarna – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Eftersom jag (Helena) besökte Färöarna innan jag hade en digitalkamera, har vi inga foton… 

VARFÖR RESA TILL Färöarna?

  1. Vacker natur – Naturen är lite karg och samtidigt vacker med alla branta kuster och öar där fåren går och betar.
  2. Friluftsliv – Den som gillar att vandra hittar fin natur på Färöarna, och det finns 18 olika öar att upptäcka.
  3. Fågelskådning – Här hittar du lunnefågel, men också massor av andra fågelarter.
  4. Helikopterturer – Helikopter går reguljärt mellan de olika öarna och är subventionerat, så därför kan man prova helikopter relativt billigt.
  5. Nordisk kultur – Färöarna är ett självstyrande område med ett eget språk, och det är intressant att ta del av kultur och historia.

Torshavn (Streymoy)

Torshavn är ett självklart restips för Färöarna – en charmig liten huvudstad med små hus och ett litet centrum. Liksom på hela Färöarna är det naturen som är det mest fascinerande, och att komma hit är en upplevelse. Besök gärna Café Natúr och ta båtturer till andra öar, eller kanske en tur med reguljär helikopter. Man kan resa hit med flyg eller med färjan Smyril Line, från Bergen i Norge. (1999)

Suduroy

Egentligen kan man nog rekommendera vilken som av Färöarnas 18 öar, som alla har vacker natur. Suduroy är den sydligaste ön och är ganska stor. Vi liftade runt, vilket var en upplevelse. (1999)

Läs mer