Meny Stäng

Husbilen blir för tung!

När man köper en husbil för första gången tänker man inte så mycket på vad den väger eller hur mycket man får lasta. Det gjorde i varje fall inte vi. Nu oroar vi oss för att husbilen blir för tung.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Rymliga förvaringsutrymmen

Vi tittade på last- och förvaringsutrymmen, och de var ju rymliga och bra! Men vad är det för mening med att ha rymliga lastutrymmen när man ändå inte kan lasta något på grund av viktgränsen? Jag har nu läst massor av diskussioner kring de här frågorna på nätet, och jag förstår att vi inte är ensamma om problemet …

Totalvikt och lastvikt

Vår bil får totalt väga 3500 kg inkl. last och personer. Eftersom tjänstevikten är 3160 kg innebär det att vi endast kan lasta 340 kg. Om man börjar räkna på människor som ska in i bilen, utrustning som vi har monterat fast (högtalare, TV-apparater, förvaringslådor), sängkäder, extradunkar med bensin och diesel, spillvatten, elverk, aircondtion, mat, dricka och övrig packning så inser man lätt att man snabbt kommer att överskrida de här kilona! Lite lurad känner man sig ju … Varför säljer man husbilar med jättestora förvaringsutrymmen när man inte kan packa något i dem?

Högre lastvikt

Vad vi förstår så finns det en liten liten chans att man kan registrera om husbilen till en högre totalvikt. Det verkar åtminstone finnas en liten möjlighet om bilen från början är byggd för en högre lastvikt. Vi är inte säkra på vad som gäller för vår bil ännu, men vi skulle verkligen behöva kunna lasta mera! Någon som har erfarenhet av att registrera om husbilen till högre lastvikt?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev