Meny Stäng

Världens jobbigaste turister

Annons

Enligt en undersökning från Skyscanner leder britterna ligan som de värsta turisterna i hela tre klasser: 1) de fullaste turisterna, 2) turisterna som lämnar minst dricks och 3) turisterna som är minst intresserade av att lära sig det lokala språket.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Här är listorna

Britterna är uppenbarligen jobbiga som turister. Ryssarna vinner dock klassen som de mest oförskämda turisterna. Andra som ligger illa till i listningen är amerikaner, fransmän och tyskar.

De fullaste turisterna

Att hamna på listan över de fullaste turisterna känns inte så ärofylllt. Här toppar britterna, följda av amerikaner och ryssar.

 1. Britter
 2. Amerikaner
 3. Ryssar
 4. Fransoser
 5. Tyskar

De mest oförskämda

Att toppa listan över mest oförskämda turister är förstås heller inget att skryta om. Här är det ryssarna som tar täten, följa av tyskar och amerikaner.

 1. Ryssar
 2. Tyskar
 3. Amerikaner
 4. Britter
 5. Fransoser

Lämnar minst dricks

De turister som lämnar minst dricks är tydligen britterna. Tyskarna och kineserna är inte heller speciellt generösa.

 1. Britter
 2. Tyskar
 3. Kineser
 4. Ryssar
 5. Fransoser

Minst intresserade av att lära sig det lokala språket

Britterna toppar inte mindre än tre av de fyra listorna. Förutom att de är fulla och lämnar lite dricks så är de heller inte intresserade av att lära sig det lokala språket.

 1. Britter
 2. Amerikaner
 3. Ryssar
 4. Fransoser
 5. Tyskar

Vår teori

Vår teori är att människor som kommer stora och mäktiga länder är mindre ödmjuka. Man är van att använda sitt eget språk och brukar inte behöva anpassa sig. Om man kommer från ett mindre land har man från början lärt sig att man måste lära sig andra språk, förstå andra kulturer och kunna samarbeta över gränserna. Rätt eller fel?

Sola Sopot

Prenumerera på vårt nyhetsbrev