Meny Stäng

Billigaste campinglandet i Europa

Nu blir det lite ”Vad var det vi sa?”. Vi har lovordat Polen gång på gång och tjatat om hur fint och prisvärt det är att campa där. Nu har den tyska motororganisationen ADAC kommit fram till att Polen är det billigaste campinglandet i Europa.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Polen är billigaste campinglandet

Organisationen ADAC har jämfört priserna för övernattning på mellanklasscampingar i 12 europeiska länder och resultatet visar att Polen är billigast. I Polen kostar en övernattning i genomsnitt 20,55 euro, för två vuxna och ett barn, inklusive el och dusch.

Undersökningen visar vidare att Italien är dyrast (i genomsnitt 41,3 euro) medan Sverige är det fjärde billigaste landet att campa i efter Polen, Ungern och Tyskland.Detta förvånar oss inte! Vi har campat i Polen med vår husbil och upplever prisläget som väldigt bra.

Polen strand

Hur är det att campa i Polen?

Hur är det att campa i Polen då? Vår upplevelse är att det är enkelt, avslappnat och säkert att campa i Polen, om än något mindre organiserat än i Sverige.

Uppdatering: Vi har återvänt till Polen med husbil flera gånger efter att vi skrev det här inlägget. Läs gärna vårt inlägg om att resa med husbil i Polen, där vi har samlat all praktisk information som är bra att ha koll på inför husbilsresan. Kolla gärna också in vår lista över campingar och ställplatser i Polen, där vi skrivit om alla platser där vi övernattat med husbilen genom åren.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev