Meny Stäng

Fransk middag och vinprovning

Igår ordnade vi en fransk middag med vinprovning hemma. Vi provade fem franska viner, på olika druvor och i olika prisklasser. Den franska middagen gjorde vi tillsammans: vi lagade huvudrätten och Robin och Alexandra kom med förrätt och efterrätt.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Franska viner

Det blev många glas på bordet! Vi är inte så vana att dricka franska viner (det blir mest italienska i vanliga fall), så det var svårt, men roligt och intressant.

Viner från vänster: Paul Sapin från 2008, Volnay från 2008, Chateau des Annereaux från 2004, Chateau Giscours från 2006 och Cotes du Rhone från 2007. Vi tyckte lite olika, men alla gillade det sista vinet, Cotes du Rhone, för 100 kr på Systemet. Ett kryddigt vin med inslag av fat och plommon, som passar till lite tyngre kötträtter.

Franska viner

Meny

Förrätt: Sniglar med vitlöks- och örtsmör. Ingen av oss hade ätit sniglar förut, så det var en ny upplevelse. Det var inte så pjåkigt, även om det inte blev någon favorit. Kanske måste man vänja sig?

Huvudrätt: Helstekt oxfilé i ugn, potatisgratäng med chèvre, haricot vertes och rödvinssås.

Efterrätt: Chokladmousse med grädde och riven choklad. Visst är den snygg? Senare på kvällen bjöds även på ett litet urval franska ostar …

Escargot
Efterrätt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev