Meny Stäng

Tapas och spansk vinprovning

Annons

Vi har tidigare ordnat middag och vinprovning med franskt tema. Igår kväll var det dags för spanskt tema. Middagen ordnades hemma hos Robin (Peters son) och Alexandra, som också lagade alla varma tapas. Vi tog med oss kalla tapas. Oj, vad mycket mat det blev! Och vad gott! Vi behöver nog inte äta på en vecka…

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Spanska viner

De fem spanska vinerna vi provade kan du se på bilden nedanför. Det var fyra Rioja och ett vin från ett vindistrikt strax söder om Rioja. Det var intressant att prova och jämföra spanska viner, men vi tyckte inte att skillnaderna var så jättestora, och även de billigare vinerna höll måttet.

spanska viner

Spanska tapas

Vi lagade många olika saker och det blev (förstås!) för mycket mat. Bland de kalla rätterna kan vi bland annat nämna honungsmelon inlindad i serranoskinka, tomatsalsa med oliver och feta, kryddstark böndipp samt blåmögelostkräm med endiveblad. Sedan serverades varma rätter: köttfärspiroger, spett med kött och kyckling, ugnsbakade potatisar, spanska korvar, lammfärsbullar och quesadillas.

Spanien tapas
Honungsmelon med serranoskinka, tomatsalsa med oliver och feta, köttfärspiroger och böndipp
Blåmögelostkräm med endiveblad
Blåmögelostkräm med endiveblad
Tapas
Spett med kött och kyckling, ugnsbakade potatisar, spanska korvar, lammfärsbullar och quesadillas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev