Meny Stäng

Reseapotek för sommarsemestern

Ett reseapotek är bra när man ska ut och resa. Man vet aldrig när man blir sjuk eller råkar ut för någon mindre liten skada. Dessutom finns det ju på resan ofta risk för sådant som extra stark sol eller mygg till exempel. Här är en lista på saker som är bra att packa ned. Vad packar du alltid i ditt reseapotek?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bra att ha i sommarens reseapotek

Här följer en checklista över saker som är bra att packa ner i sommarens reseapotek. Vad som är viktigt att packa ned eller inte beror förstås på vart du planerar att åka, om du reser med barn, om du har någon kronisk sjukdom etc. Se detta som en grundläggande lista och fundera sedan över vad som är extra viktigt för dig och din familj!

 • Plåster, sårtvätt och förband
 • Skavsårsplåster
 • Sax och pincett (får dock ej finnas ombord på planet under flygresa)
 • Solskyddskräm och After Sun
 • Myggmedel och alsolsprit
 • Åksjuketabletter om du eller någon i familjen har lätt för att må illa
 • Hydrokortison-kräm, som kan lindra vid lättare solsveda och insektsbett
 • Värktabletter och febernedsättande läkemedel
 • Febertermometer
 • Vätskeersättning och medel mot turistdiarré
 • Allergitabletter med antihistamin, mot lindrig klåda och allergibesvär
 • Receptbelagda mediciner som man tar regelbundet

Tänk på att du ombord på flygplan endast får ta med vätska i behållare om max 100 ml. Om du har större flaskor kan du hälla över i småflaskor för resan.

Vad packar du i ditt reseapotek?

Kom ihåg att dricka mycket i varma länder

Tänk på att dricka mycket om du reser i varma länder och tänk på att vattnet måste vara rent. I de länder där man inte kan dricka kranvatten innebär det att vattnet bör vara kokt eller taget från en försluten flaska.

Ett sätt att minska risken för smitta är att tvätta händerna ofta, och om man inte har tillgång till vatten kan man använda handdesinfektionsmedel. Du kan köpa det antingen i småflaskor eller som våtservetter på apotek. Läs gärna fler tips för reseapoteket på 1177 Vårdguiden.

Solskyddskräm och After Sun kan vara bra att ha i ditt reseapotek

Prenumerera på vårt nyhetsbrev