Meny Stäng

Vitvinsprovning och 5-rättersmeny

Igår var det vitvinsprovning och middag med Peters söner Robin och Billie, och Robins fru Alexandra, här i husbåten. Vi provade sex olika vita viner, några som jag fått vid disputationen och några som vi köpt själva. Middagen hade förstås fisk- och skaldjurstema, för att passa.

Kvällens meny

Första förrätten: Små krustader med avokadokräm, räkor och riven pepparrot.

Andra förrätten: Kräftsoppa med vitlöksbröd.

Första huvudrätten: Marinerad och stekt tonfisk med äppelguacamole.

Andra huvudrätten: Parmalindad hälleflundra med ris och citrusaioli.

Efterrätt: Citronfromage med hallon och vindruvor.

Krustader
Första förrätten: krustader med avokadokräm, räkor och riven pepparrot
Vitvinsprovning
De vita vinerna – Vi tyckte extra mycket om det franska “Chablis Vieilles Vignes” och även Stoneleigh, som är en favorit från Nya Zeeland
Alexandra, Robin, Billie
En underbart trevlig kväll med Alexandra, Robin och Billie
Whisky vid brasan
Mysigt med en sprakande brasa i kaminen under småtimmarna