Meny Stäng

Vitvinsprovning och 5-rättersmeny

Igår var det vitvinsprovning och middag med Peters söner Robin och Billie, och Robins fru Alexandra, här i husbåten. Vi provade sex olika vita viner, några som jag fått vid disputationen och några som vi köpt själva. Middagen hade förstås fisk- och skaldjurstema, för att passa.

Kvällens meny

Kvällens meny blev en riktigt lyxig meny, med tema fisk och skaldjur. Sammanlagt så blev det fem mindre rätter:

Första förrätten: Små krustader med avokadokräm, räkor, riven pepparrot och en liten dillkvist.

Andra förrätten: Krämig kräftsoppa lagad på kräftost, serverad med vitlöksbröd.

Första huvudrätten: Marinerad och stekt tonfisk, serverad med äppelguacamole.

Andra huvudrätten: Parmalindad hälleflundra med ris och citrusaioli.

Efterrätt: Citronfromage med hallon och vindruvor.

Krustader
Första förrätten: krustader med avokadokräm, räkor och riven pepparrot

Vitvinsprovningen

Vi provade sammanlagt sex olika vita viner. Vi tyckte extra mycket om det franska ”Chablis Vieilles Vignes” och även Stoneleigh, som är en favorit från Nya Zeeland

Vitvinsprovning
De sex vita vinerna som vi provade

En trevlig kväll

Det blev verkligen en supertrevlig kväll. När middagen var avslutad flyttade vi upp i vardagsrummet, tände en mysig brasa och pratade i flera timmar.

Alexandra, Robin, Billie
En underbart trevlig kväll med Alexandra, Robin och Billie
Whisky vid brasan
Mysigt med en sprakande brasa i kaminen under småtimmarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få rabatt i webbshopen!

FREEDOMtravel avsändare