Meny Stäng

Vinprovning och halloween-middag

Igår blev vi bjudna på en fantastiskt fin vinprovning och Halloween-middag hemma hos Peters son och hans fru: Robin och Alexandra, tillsammans med yngste sonen Billie. Vi tycker att vinprovning är ett roligt sätt att umgås och samtidigt lära oss lite nytt om vin och prova nya maträtter.

Middag med Halloween-tema

Vi bjöds på en riktigt god och annorlunda middag med Halloween-tema. Tack så mycket Robin och Alexandra för en jättefin kväll! Den jättefina 5-rätters middagen gick i Halloweentema, med pumpa i flera av rätterna och mycket av färgerna orange och svart.

  • Förrätt 1: Orange hummersoppa med smörstekta brödskivor med chèvre
  • Förrätt 2: Svart pasta med pumpa, orange paprika och physalis
  • Huvudrätt: Oxfilé med ostgratinerad pumpa
  • Efterrätt 1: Hemmagjord glass med kaffe och choklad
  • Efterrätt 2: Chokladmuffins och hallon doppade i vit choklad
Dukat för Halloween-middag
Dukat för Halloween-middag

Viner

Många gånger när vi haft vinprovning har vi haft ett land som tema, men igår hade värdparet istället valt ut viner som skulle representera olika tydligt karakteristiska smaker.

De sex vinerna vi provade: Aurora (Brasilien), Gardo & Morris (Nya Zeeland), Chateau L’Ermitage (Frankrike), Fetzer (USA), Marquez de Arienzo (Spanien) och Quara (Argentina). Vi fick också prova polskt Goldwasser, det vill säga polsk likör med äkta guld som flyter omkring …

Vinprovning
Halloween-middag

Tidigare teman

Tycker du att det är roligt att ordna middagar eller vinprovningar med teman, och vad har ni haft för teman? Här hittar du middagar som vi ordnat med andra teman:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev