Meny Stäng

Tips inför Halloween

Kommer du att fira Halloween – och i så fall hur då? Vi blev bjudna på en superfin Halloween-middag i lördags, så man kan på sätt och vis säga att vi redan har firat. Vi har också hunnit med att prata om allt från Halloween-mat till Halloween-resor (!) och jag har stött på en hel rad med roliga ideer på vad man kan göra. Här kommer våra bästa tips inför Halloween!

Besök ett hemsökt slott

Expressen tipsar om 10 hemsökta slott i Europa. I Sverige hittar du till exempel Häringe slott, där det bor ett helt gäng spöken. Ett av dem är Axel Horn, som frös ihjäl i Sjöflygeln blott två år gammal, och som då och då väcker gästerna med sin gråt … Andra svenska slott där det spökar är Södertuna slott i Gnesta, Sundbyholms slott i Eskilstuna och Örenäs slott i Glumslöv.

Bo i ett hemsökt hus

Airbnb erbjuder olika interssanta semesterbostäder, och bland annat en del hemsökta sådana. Vad sägs till exempel om att bo i ett slott i Familjen Addams-stil i USA eller i ett ryskt slott med eget spöke.

Tips inför Halloween
Bo i ett hus i familjen Addams-stil i USA

Klä ut dig

Expressen tipsar om de populäraste figurerna, som till exempel Daenerys ”Khaleesi” Targaryen, från Game of Thrones. Även snödrottningen Elsa i Disney-filmen Frost och zombies från ”Walking dead” är populära på Halloween-festerna. Du kan förstås också hitta inspiration hos Buttericks… eller kolla in Peter och mig, när vi var på Halloween-fest med schlagertema för några år sedan.

Bjud på Halloween-middag

Sist men inte minst kan du förstås krydda din Halloween-middag så att den får rätt känsla. Hos ICA hittar du bland annat recept på giftbål, fladdermusvingar och blodsoppa. På Alltommat hittar du massor av recept på pumpa och Tasteline tipsar om rysliga efterrätter, som midnattstårta och mardrömmar …

Fler tips inför Halloween

Har du några fler bra tips inför Halloween? Dela gärna med dig! Läs gärna också Bästa resorna för Halloween 2018

Pumpor
Foto: Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev