Meny Stäng

Ljubljana resort i mysiga Slovenien

Annons

Nu är vi framme på Ljubljana resort i Slovenien, och vi ska berätta om vägen hit. Vi körde genom de andlöst vackra österrikiska alperna. När vi kom in i Slovenien försvann kartan på GPS:en. Eftersom vi fått fel uppdateringsskiva kör vi med en gammal version och av någon (outgrundlig) anledning saknas Slovenien och Kroatien …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att hitta till Ljubljana Resort

När man inte har en GPS är det verkligen inte lätt att hitta. Med hjälp av Margareta och Bobo Jonilsons bok Vi campar i österled, vägskyltar och några hjälpsamma tjejer i en bensinmack hittade vi ändå till slut till Ljubljana Resort.

Fin resort och camping

Ljubljana resort är en fin och modern camping, med tydligt markerade platser och extremt välorganiserad sopsortering. Sopsorteringen är faktiskt så välorganiserad att vi blivit riktigt nervösa. Det finns massor av olika kärl och skyltar, inklusive skyltar som beskriver hur mycket man får böta om man slänger soporna fel. Inga små summor kan vi lova.

Det är intressant att ett land som lilla Slovenien har kommit längre än många andra i-länder med att hålla rent och sopsortering. Stenhårda regler, höga böter är det som biter när det kommer till att bevara landet vackert och rent.

Ljubljana resort är en fin camping, men det är ingen billig camping. Vi tyckte att vi betalat en hel del för att stå här, men när killarna skulle gå och bada i poolen förstod vi att det kostade extra … Nåja, det var inte så mycket att välja på, så vi betalade så de kunde bada.

Vi måste trots allt säga att vi haft det riktigt bra här! Killarna har kunnat bada i de fina poolerna och vi har kunnat njuta av en god bok i den behagliga värmen.

Ljubljana camping
Peter slappar utanför husbilen på Ljubljana resort
Varmt i husbilen
Alvari tyckte att det var varmt att sova i husbilen …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev