Meny Stäng

Lokala guldkorn på bilsemestern

När vi svenskar åker på bilsemester i Europa vill vi uppleva resmålets mest genuina platser. Vi vill äta på lokala krogar och bada på samma stränder som lokalbefolkningen. Detta visar en ny undersökning som utförts av Netigate, på uppdrag av TT-Line.

Detta vill svenskarna uppleva på bilsemestern

Hela 81 procent anser att de inte upplevt det ”riktiga resmålet” om de endast har besökt klassiska turistattraktioner och sevärdheter. Det är ju nästan så att jag kan hålla med – fördelen med bilsemestern är ju just friheten och att man kan hitta de oväntade små guldkornen! Vid frågan vad du helst upplever under bilsemestern svarar svenskarna, enligt undersökningen såhär:

  • De lokala guldkornen (59 %)
  • Naturen (44 %)
  • Bra shopping (24 %)

Planerar ni att bila i Europa i sommar? Läs vår checklista för bilsemestern

Gardasjön, Italien

Läs mer: Undvik böter på bilsemestern

Prenumerera på vårt nyhetsbrev