Meny Stäng

Är du rätt försäkrad på resan?

Annons

Många gånger räcker faktiskt hemförsäkringen när du ska ut och resa. Hemförsäkringen gäller i 45 dagar och täcker vanligtvis förseningar till följd av strejk eller tekniskt fel, skador på incheckat bagage, kostnader för sjukhusvistelse, hemtransport samt stöld, rån och överfall. Den som är lite mer äventyrligt lagd, och som kanske tänker surfa eller dyka, kan behöva en reseförsäkring. Om man tar med sig stöldbegärliga saker, som en bärbar dator, kan man dessutom behöva en tilläggsförsäkring.

Inte helt enkelt

Det låter enkelt, men jag kan ändå tycka att det är krångligt. Om jag till exempel blir av med något medan vi reser med husbilen – täcks det av hemförsäkringen, reseförsäkringen eller husbilsförsäkringen? Och om jag vill resa i mer än 45 dagar, hur gör jag då?

Ett bra tips kan vara att ringa upp ditt försäkringsbolag innan resan och kolla vad som gäller. Om du vill jämföra försäkringar mellan olika bolag kan du göra det på Insplanet.se.

Vilka är dina erfarenheter?

Vi har än så länge haft tur, och inte behövt kontakta försäkringsbolaget i samband med någon resa. Vilka är era erfarenheter? Har ni råkat ut för något på utlandsresan, och har ni fått hjälp av försäkringsbolaget då? Ni som tillbringar hela vinterhalvåret i husbilen i södra Europa, hur försäkrar ni er?

Läs mer: 10 tips för en säkrare resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev