Meny Stäng

Därför backpackar svenskarna

Annons

Att backpacka är inte det mest bekväma sättet att resa. Ändå har hela 24 procent av svenskarna gett sig ut i världen med endast ryggsäck som packning. En undersökning från Skyscanner visar att det finns många anledningar att backpacka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi ska backpacka i vinter

Själva kommer vi att backpacka i Filippinerna i vinter. Det var ganska längesedan vi reste bara med ryggsäck, men när vi tänker tillbaka är det de resorna vi har bäst minnen ifrån. Och vi kan nog hålla med om det där med frihet och äventyr! Har du backpackat nån gång, och vad är din erfarenhet?

Därför backpackar svenskarna

  1. Frihet (63 %)
  2. Äventyr (56 %)
  3. Enkelt att resa (53 %)
  4. Billigt (51 %)
  5. Bra sätt att uppleva kultur (42 %)
  6. Få livserfarenhet (40 %)
  7. Lätt att träffa nya människor (36 %)
  8. Närmare lokalbefolkningen (35 %)
  9. Fly vardagen (16 %)
  10. Hitta sig själv (13 %)
Stonetown
I Stonetown på Zanzibar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev