Meny Stäng

Här backpackar svenskarna

Var fjärde svensk har backpackat någon gång i sitt liv, enligt en undersökning från Skyscanner. Med backpacking menas här att ”besöka ett eller flera länder med endast ryggsäck som packning”. Kvinnorna har backpackat lite mer än männen. Och var backpackar vi helst då?

Här backpackar svenskarna helst

  1. Europa (65 %)
  2. Sydostasien (26 %)
  3. Norden (23 %).

Jag gillar konceptet backpacking, eftersom man är fri att resa som man vill. Det är lite som en budgetversion av husbilsresandet på det sättet. Vi har backpackat genom länder som Ryssland, Mongoliet, Kina, Ukraina, Kenya och Tanzania. När jag var yngre tågluffade jag också genom Östeuropa med en kompis. Har du backpackat någon gång?

Stonetown
Med ryggsäck i Afrika 2008 – här väntar vi på båten från Zanzibar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev