Meny Stäng

Ny bok om skandinaver

Det är spännande att läsa om andra länder och kulturer. Men det är också spännande att läsa om hur människor i andra länder uppfattar oss här i Skandinavien! I det senaste numret av Lonely Planet Traveller skriver Michael Booth att han ville gå bakom klichéerna i den nya boken ”The Almost Nearly Perfect People: The Truth About the Nordic People”.

Är vi lyckliga och liberala?

Det vill säga hur är skandinaverna när de tror att ingen lyssnar? Är danskarna verkligen lyckligast i världen, är svenskarna så sexuellt liberala som ryktet säger och vad gör norrmännen med alla oljepengar?

Skandinaver är oartiga

I artikeln ondgör han sig över att skandinaverna är oartiga och att de inte ler. Han kommer också fram till att danskarna kanske mer är tillfredsställda med livet än just lyckliga. Finnarna dricker inte mer än britterna utan mindre, men däremot allt på en gång.

Norge tycker han att man ska besöka för den vackra naturen. I Sverige rekommenderar han en tripp till Umeå. När det gäller boken har den visst rört upp en hel del känslor. Svenska Dagbladet har recenserat den här.

Lonely Planet Traveller
Från senaste numret av Lonely Planet Traveller

Prenumerera på vårt nyhetsbrev