Meny Stäng

Fotbolls-VM i Brasilien

Jag är måttligt intresserad av sport över huvud taget, men Peter tittar gärna på fotboll. Åtminstone på de stora ”viktiga” matcherna, när det är bra lag som spelar. Sverige gick ju tyvärr inte vidare till VM i år, vilket gör evenemanget lite mindre spännande, men det är förstås många andra bra lag som kommer att mötas!

Världens största sport

Med mer än 120 miljoner aktiva spelare är fotboll världens största sport och framför allt i Europa är intresset stort, med de bästa ligorna i världen. När vi är ute och reser märker vi ofta att fotboll är ett smidigt samtalsämne och alla brukar veta vem Zlatan är. När vi var i Marocko frågade den lokale guiden om alla svenskar har såna där efternamn som slutar på ”ic” som i ”Ibrahimovic”. Nja, inte riktigt alla …

Fotbolls-VM i Brasilien

Fotbolls-VM 2014 kommer att arrangeras i Brasilien den 12/6 till den 13/7. Mästerskapet kommer att spelas i tolv städer, bland annat i Sao Paolo (som har öppningsmatchen), Brasilia, Salvador och Rio de Janeiro. Om man vill se nån match får man ju göra det på TV, men jag skulle hellre uppleva Brasilien på riktigt!

Det verkar vara ett spännande land, med just fest, karneval och fotboll som viktiga ingredienser. Kika in på FotbollsVM Rio för att läsa nyheter om mästerskapet och få information om TV-tider, grupper med mera.

Fotboll
Foto: Pixabay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev