Meny Stäng

Påsklunch på däck – husbåtsliv i solen

Påsklunch på däck i solen – vilken fantastisk dag vi har kunnat njuta av! Efter en lång svensk vinter blir man som chockad. Solen lyser – och den är varm! Vi fick bråttom att plocka däcket rent från brädor och byggmaterial, och hämta utemöblerna i husbilen. Nu ville vi äta påsklunch på däck!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härligt att bo i husbåt

Strålarna glittrar som guld i vattenytan. Fritidsbåtarna pinnar ut och in genom hamninloppet och människorna ombord vinkar upprymt. På Sjökrogen sippar gästerna vitt vin i solstolarna, eller så promenerar de fram och tillbaka på bryggan medan de pratar och pekar ut över vattnet. Och förresten så har glasskiosken öppnat! Dagar som den här känns det bara sååå rätt att bo på husbåt!

Pampas påskafton
Pampas

Påskpyntat i marinan

Flera av våra husbåtsgrannar här i Pampas marina har påskpyntat på eller runt sina båtar. här finns både påskliljor och påskris, och det är ju bara sååå charmigt och fint! Själva är vi ganska dåliga på att pynta, inte minst nu när vi renoverar och fixa, men vi njuter ändå av utsikten.

Bland allt traskar änderna Kalle och Kajsa, som verkar känna sig hemmastadda och bekväma. De är inte det minsta bekymrade över människorna på bryggorna, utan hänger avslappnat vid folks ytterdörrar …

Påskblommor
Påskris
Änder

Vår påsklunch på däck

Så, hur blev vår påsklunch på däck då? Fantastisk måste vi säga! Vad annat kan det bli när man få sitta på däck på en gungande husbåt och njuta av vårsolen? Det är helt otroligt att det är så varmt att man kan sitta ute i t-shirt till påsk, men det är ju bara att tacka och ta emot och njuta av det fina vädret.

Det blev en ganska klassisk påsklunch för vår del med sill, kokt potatis, kokta ägg, lantpaté med cumberlanddsås, köttbullar och rödbetssallad. Lite Skåne till det blev pricken över i!

Påsklunch

Prenumerera på vårt nyhetsbrev