Meny Stäng

Mat, vin och priser i Portugal

Annons

När man är utomlands är det ju alltid roligt att botanisera i mataffärerna! När det är bra priser, som här i Portugal, är det ännu roligare. Allra billigast är det kanske på kedjor som Lidl, men det har varit trevligare att handla i butiken Continente.

Utbudet i portugisiska mataffärer

Utbudet är inte helt olikt det svenska, men det finns ett större utbud av kryddiga korvar, get- och fårostar … och förstås av den torkade fisken bacalhau! Diskarna med färsk fisk är också ofta fina, och här kan man förstås botanisera bland massor av okända och spännande fiskar.

Om man längtar ihjäl sig efter något man är van vid hemifrån kan man, åtminstone här vid Algarve-kusten, bege sig till specialbutiken Apolónia. Här är dyrt att handla, men man kan hitta matvaror från hela världen. Förutom tyska, amerikanska och asiatiska varor hittar man svensk sill, Leksandsknäcke, Abbas fiskbullar och Kalles kaviar …

Portugisisk fiskgryta på restaurang

Låga priser på vin och öl

En annan sak som skiljer är förstås priset på vin. Det är så billigt att köpa vin här att det nästan är farligt. Idag åkte vi till en vin- och spritbutik i ett centrum i utkanten av Albufeira där det var extra billigt. Vi valde en av de dyrare boxarna med rödvin och då fick vi punga ut med 65 kr för fem liter … Jameson whiskey fick vi betala 120 kr/flaskan för och ölen gick på 3,50 kr styck.

priser i portugal

Prenumerera på vårt nyhetsbrev