Meny Stäng

Träning igen – Tapout XT 2

Annons

Nu är vi tillbaka i Cap d’Agde och har fått upp vårt träningstält igen. Varför stannar vi här så länge då? Jo, efter månader av husbilsåkande känner vi ett enormt behov av att komma igång ordentligt med träningen. Allt stillasittande i husbil och i campingstol ger oss inte bara bonuskilon utan även ryggont (Peter) och huvudvärk (Helena). Så nu vill vi komma igång på allvar!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Träningsprogrammet Tapout XT

Trogna läsare kanske vet att vi gillar träningsprogrammet Tapout XT. Det är ett amerikanskt MMA-inspirerat fitnessprogram som innehåller både styrka och kondition, och dessutom yoga. Allt man behöver förutom programmet är en TV, gummiband och (eventuellt) vikthandskar.

Tempot är högt, men vi gillar det eftersom det är så varierat. Programmet innehåller 12 olika skivor á ca 45 minuter med nya övningar nästan varje minut, så det är svårt att tröttna. Och så gillar vi det för att vi aldrig har svettats så på något gym …

Träningstältet
Vårt träningstält

Nästa nivå – Tapout XT 2

Nu har vi börjat på Tapout XT 2! Detta är en vidareutveckling av programmet, med ökad intensitet. Enligt instruktionerna bör man inte ge sig på det förrän man kört det första programmet 6 dagar i veckan i 90 dagar… Vi är nog för otränade egentligen, men eftersom vi kört det första programmet i flera omgångar (med avbrott och pauser) känns det roligt och inspirerande att prova något nytt!

Skillnaden? Varje pass är ca 60 minuter istället för 45, intensiteten är högre och man använder även medicinbollar och hopprep. Jättekul och hysteriskt tufft! Om vi klarar det? Nja, vi modifierar en del övningar och kör färre repetitioner, men det blir bra träning ändå, vi lovar!

tapout xt 2

En film om träningen

Tycker ni att vi är träningsgalningar? Ja, förmodligen, men snart kommer vi rulla vidare och då blir det mer sightseeing och mindre träning. Snart planerar vi en tur till Sète, och då blir det fokus på annat än träning!

På den här 15 sekunders videosnutten, som jag lånat från Peters Instagram, kan ni se hur vår träning går till, på ett ungefär. Bara det att passen inte är 15 sekunder utan 60 minuter med en massa olika övningar … Puh!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev