Meny Stäng

Att göra ärenden utomlands

När man är på resande fot under en längre tid måste man fixa en hel del praktiska saker under resans gång, som att betala räkningar och deklarera. Just nu behövde Peter skriva ut årsredovisningen för sitt företag, underteckna den och skicka tillbaka den till Sverige per post. Det verkar ju inte så krångligt!? Uppskattad tidsåtgång: 3 timmar…

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Steg 1: Skriva ut dokumentet

Vi provade först att be två olika campingar om hjälp med utskrift, men det gick inte på grund av ”governmental rules”. Den nuvarande campingen skrev dock tjänstvilligt upp namn och adress till fem olika butiker i Cannes som skulle kunna tänkas erbjuda utskrift.

Vi skaffade en karta och letade (med viss möda och en hel del promenerande) upp den ena efter den andra, men alla var stängda eftersom det var lördag … Vi bestämde oss för att ändra strategi och begav oss till turistbyrån som skickade oss till en liten fotobutik. Bingo! Nu hade vi den 8-sidiga utskriften i vår hand …

Steg 2: Skaffa frimärken

Vi började på måfå att fråga efter frimärken i tobaksbutiker och matbutiker. Personalen skakade på huvudet, viftade ivrigt och skickade oss ”á droite” (till höger) och ”á gauche” (till vänster) – dock helt utan resultat. Vi promenerade tillbaka till turistbyrån som ritade upp vägen till postkontoret, som de bedyrade skulle ha öppet.

Vi hittade till postkontoret – men det var stängt. Nästa försök blev en vykortsbutik, som förvisso hade frimärken, men ”only for my customers”. Eftersom vi hade bråttom med brevet och snart kommer lämna större städer kände vi att vi inte fick missa chansen … snällt köpte vi två av de billigaste vykorten (25 kr styck!) bara för att få loss två frimärken …

Steg 3: Posta brevet

Nu var vi bra trötta och hungriga, men vi insåg att brevet måste postas. Under vår rundvandring hade vi inte sett en enda brevlåda, så vi bestämde oss för att promenera tillbaka hela vägen till det stängda postkontoret … Voila! Stordådet firades naturligtvis med favorit i repris, det vill säga mussel-lunch!

Gränderna i Cannes, där vi sprungit runt idag...
Gränderna i Cannes, där vi sprungit runt idag …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev