Meny Stäng

Surfarnas paradis på Gienshalvön

Surfing paradis på Gienshalvön! Det blåser rejält och temperaturen har sjunkit till 23 grader. Vindsurfarna och kitesurfarna är superglada! Vi en promenad till den långa surfstranden, för att titta på surfing på Gienshalvön i Frankrike. Det här är verkligen ett surfing paradis! Följ med!

Fullt av kite-surfare

Stranden var verkligen proppfull av surfare och man undrade hur de klarade av att inte trassla ihop sig med alla linor och segel. En otrolig fart fick de upp också! Det var inte lätt att hinna med med kameran … Jag tror inte att surfande är något för mig, men Peter skulle gärna vilja prova kitesurfing om vi får tillfälle. Har du vind- eller kitesurfat nån gång?

Surfing på Gienshalvön

Surfstranden på Gienshalvön var proppfull av surfare idag

Surfing på Gienshalvön i Frankrike

Vindsurfarna fick upp en sådan hastighet att det var svårt att hinna fotografera

Kitesurfing I Giens

Surfing paradis på Gienshalvön

Gienshalvön ligger i södra Frankrike och närmaste staden är Hyères. Halvön är full av vattensporter och här kan man köpa sig kurser varje hundrade meter. Det är ofta vind och väldigt grunt som gör sig perfekt för kitesurfing och vindsurfing. Ön ser ut som en delfinstjärt och på ena sidan är det mer vind och på andra mer vackra sandstränder. Här hittar du också strandliv, bungalows, beachvolley, kanoter, katamaraner, båtuthyrningar, ja och allt coolt strandhäng du kan tänka dig.  Pröva lyckan i Frankrikes surfing paradis.

surfing paradis

Kitesurfandet gick inte direkt långsammare…

Cote d’azur

Utanför Gienshalvön ligger Frankrikes vackra skärgård som dessutom är deras riviera. Här finns fler än 350 öar och riktiga guldkorn i södra Frankrike. Vissa öar är rena nudistöar och vissa öar är till för de som har det väldigt gott ställt, sen finns det massor av guldkorn som är för alla. Här skulle man behöva ha en hel sommar bara för att utforska allt det vackra. Gienshalvön har allt för alla.

paradis på Gienshalvön

Jag gissar att man måste hålla i ordentligt när det blåser såhär hårt…?