Meny Stäng

Ön Hvar, Kroatien

Som du kanske vet befinner vi oss just nu på ön Hvar i Kroatien. Vi tog färjan hit från den lilla orten Drvenik på fastandet, vilket är den kortaste färjöverfarten. Färjan tar bara 35 minuter och för två vuxna och en husbil fick vi betala 350 kronor. Man kan också ta färja från Split för att komma hit, men det är både längre och dyrare.

Vacker utsikt från färjan

Det var fint att stå på färjan och beundra utsikten medan vi åkte över. Kroatiens skärgård är verkligen vacker, med det klara blå vattnet, de frodigt gröna öarna och de blånande bergen som reser sig på avstånd. Vi har dessutom riktigt sommarväder just nu – strax över 30 grader på dagarna och en bit över 20 grader på nätterna.

Freedom på färjan till Hvar
Freedom på färjan till Hvar

Långsmal ö

Ön Hvar är väldigt långsmal och vi fick börja med en lång körning på smala och krokiga vägar – men sånt är vi ju vana vid nu! Hela denna delen av ön är frodigt grön, och det finns knappt ett enda hus. Till slut hittade vi fram till Vrboska, där vi nu står på en camping.

Just nu ägnar vi oss åt att sola och bada och sånt. Lite senare planerar vi att utforska staden Stari Grad. Det är öns äldsta stad, och med tanke på att ön varit bebodd ända sedan 300-talet före Kristus kan det nog bli intressant!

Utsikt från färjan till Hvar
Utsikt från färjan till Hvar

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Tio minuter i Bosnien