Meny Stäng

360-kamera – filmar i 360 grader

I förrgår släpptes den, den nya 360-kameran från Nikon. Även Samsung har en 360-kamera som släpptes för inte så länge sedan, men modellen från Nikon verkar på vissa punkter vara lite, lite vassare. Gissa vilka som åkte och handlade en tidig julklapp till oss själva igår!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är en 360-kamera?

Poängen med en 360-kamera är att den fångar allting runt omkring dig. Den har en lins åt varje håll, och slår ihop allt till en enda bild. Du kan filma med kameran och får då en film som visas i 360 grader.

Detta innebär, om du tittar på filmen med en iPad, att du kan vrida iPaden och se det som finns till vänster eller höger om det som du först såg. Om du tittar på en dator kan du använda musen för att röra dig till höger eller vänster i bild. Och – om du tittar på filmen med VR-glasögon – då blir det som att du kryper in inuti filmen och befinner dig på plats. Hej och välkommen framtiden!

Var kan man titta på 360-film?

Än så länge går det i första hand bra att titta på 360-film på Youtube och på Facebook. Med tiden kommer säkert fler och fler sidor ha stöd för den nya tekniken, men det är alltså jättarna som går i bräschen.

Vi, som har en reseblogg, hoppas förstås också kunna visa film i det här formatet framöver, men så länge får vi visa våra filmer på vår Facebook-sida och på vår relativt nystartade Youtube-kanal.

Key Mission 360

Vi har alltså skaffat kameran Key Mission 360 från Nikon och Peter är lycklig som ett barn på julafton, haha. Förutom att den här kameran kan filma i 360 grader, så kan man också använda den under vatten. Massor av spännande möjligheter alltså!

Vi planerar förstås att filma här i marinan och på våra olika resor. Bland annat har vi en plan på att fästa kameran på hjälmen i skidbacken i Alperna i januari. Weeehooo! Hoppas att du hänger med på våra nya äventyr!

360 kamera
Till vänster kan du se vår (lilla!) 360-kamera bredvid Peters vanliga Samsung-kamera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev