Meny Stäng

Tandvård inför resan – behövs det?

Annons
I samarbete med Aqua Dental

Brukar du tänka på tandvård inför resan? Om det är något vi lärt oss genom åren så är det att vara mer och mer rädda om tänderna. Det gäller förstås alltid, men känns extra viktigt när man ska ut på en längre resa. Vem vill ha tandvärk på resan liksom?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att gå regelbundet till tandläkaren

Tandborstning och tandtråd i all ära, men det bästa sättet att undvika obehagliga överraskningar är nog ändå att gå till tandläkaren (och tandhygienisten) regelbundet. Om något är fel har man ju chansen att upptäcka det i tid, innan det blir otrevligt och dyrt. Och ja, i det här fallet pratar vi av egen erfarenhet.

Vi har ingen lust att gå in på detaljerna, men det var någon i familjen (undrar vem?) som väntade lite för länge med det där tandläkarbesöket och sedan blev det otrevligt … och ja, dyrt!

Kanske fungerade det för honom att gå mer sällan till tandläkaren när han var yngre, men förutsättningarna förändras med åldern. Peter hälsar att efter man fyllt 50 är det ännu viktigare att gå regelbundet till både tandläkare och tandhygienist.

Hos tandläkaren
I tandläkarstolen hos Aqua Dental

Tandvård inför resan

Om man behöver tandvård inför resan beror förstås på, men om man ska på en längre resa är det inte så dumt att se över tänderna innan! När vi reste ett år runt Europa 2015 såg jag (Helena) till att boka in ett tandläkarbesök innan vi åkte.

Naturligtvis finns det tandläkare utomlands också, men man vill ju helst slippa problem med tänderna på resan. Förutom att det finns roligare saker att göra på semestern så är det inte alltid så lätt att veta hur det funkar eller vart man ska vända sig …

Aqua Dental

Vi har nu testat att göra ett besök på Aqua Dental i Stockholm, närmare bestämt på deras klinik på Norr Mälarstrand på Kungsholmen (de har flera). Först och främst måste vi säga att det kändes riktigt trevligt att kliva in här! Kliniken är liten och personalen är verkligen supertrevlig.

Vi har gjort ett besök hos tandläkaren och ett hos tandhygienisten och vi är väldigt nöjda. Båda två tog sig god tid och berättade för oss om varje tand. När vi gick därifrån kände vi att vi fått mer information än vi någonsin fått förut hos en tandläkare. Peter har faktiskt redan skrivit upp sig på att bli kallad igen nästa gång det är dags.

Vad är din relation till tandläkaren? Är du bra på att komma iväg eller väntar du helst tills det är oundvikligt?

Aqua Dental på Norr Mälarstrand i Stockholm
Aqua Dental på Norr Mälarstrand i Stockholm
Aqua dental
I väntrummet på Aqua Dental

Prenumerera på vårt nyhetsbrev