Meny Stäng

Nya heta resmål och storsatsning på Albanien

Nu är vi hemma igen efter vår resa till Marocko, så vi passar på att klämma in lite resenyheter innan det är dags för vårt stora sammanfattande inlägg om Agadir. Idag kan vi berätta om nya heta resmål inför sommaren samt om Apollos storsatsning på Albanien. Andra nyheter handlar om det nya hotellkonceptet ”Cook’s Club” samt om hur vi ska guidas på T-centralen med hjälp av Augmented Reality.

Sommarens nya heta resmål

Svenskarna är nyfikna på att hitta nya resmål inför sommarsemestern, och enligt Resia kan man se att intresset växer för nya orter bland annat på det grekiska fastlandet och i Albanien. Dessa nya heta resmål klättrar än så länge inte upp på några 10 i topp-listor, men kan passa dig som vill se något nytt. Här är några av de nya heta resmålen:

  • Grekland: Olympiska rivieran och Zagoria
  • Kroatien: Biograd riviera
  • Albanien: Durres riviera, Himara och Dhermi
livadhi

Apollo storsatsar på Albanien

Som första researrangör i Skandinavien börjar Apollo i maj att flyga direkt till Albanien. Beslutet grundar sig bland annat på en undersökning som de låtit göra, som visar att hela sju av tio svenskar kan tänka sig att resa till Albanien. De främsta anledningarna att resa till Albanien är:

  1. Det är ett prisvärt alternativ
  2. Den vackra naturen med höga berg och orörda stränder
  3. Kombinationen spännande historia + sol och bad
Bunec Beach

Ving lanserar Cook’s Club

Ving presenterar ett nytt hotellkoncept som de kallar ”Cook’s Club”. Detta nya koncept vänder sig enligt Ving till ”dagens moderna resenärer där design, mat och dryck står i fokus”. Det första hotellet öppnar i juni och ligger i Hersonissons på Kreta. Hotellets hjärta är poolområdet och i hotellets restaurang, Cantina, kommer världens gatumat att samsas med hälsosam veganmat och lokala klassiska rätter som moussaka och gyros.

cooks club

Emirates uppdaterar sitt spritutbud

I samtliga klasser har flygbolaget Emirates uppdaterat sitt utbud av spritdrycker. Den nya spritmenyn består av ett omfattande utbud av 30 nya sprit- och likörsorter, vilka kompletterar över 80 fina viner, inklusive champagne. 

All sprit, som whiskey, konjak, gin, vodka och smaksatta likörer, serveras gratis ombord i alla klasser och rutter. Mest efterfrågat i Economy Class är Jack Daniel’s whiskey, medan passagerarna i första klass helst vill dricka Chivas Royal Salute-whiskey som lagrats i 21 år.

Emirates spritutbud

Augmented Reality guidar SJ:s resenärer

Med hjälp av tekniken Augmented Reality (AR) ska det nu bli enklare för SJs resenärer att till exempel hitta rätt väg till och från tåget. Den 17 april började SJ testa den nya funktionen VägvisARen i SJ Labs-appen. Till att börja med finns testfunktionen tillgänglig vid centralstationen i Stockholm.

SJ Augmented reality

Missade du förra resenyheterna? Läs Sol & bad, minibreaks och världens största undervattensrestaurang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev