Meny Stäng

Sol & bad, mini breaks och världens största undervattensrestaurang

Måndagar betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi bland annat berätta om världens största undervattensrestaurang, som håller på att byggas i Norge. Vi kan också berätta vilka resmål som är mest populära för sol- och badsemestern och för det nya trendiga sättet att resa, nämligen ”mini breaks”.

Högtryck på sol- och badresor

Den sena och kalla våren har skapat stor efterfrågan på sol- och badsemester i sommar. Bokningarna till sol- och baddestinationer ökar med 5 procent jämfört med redan rekordhöga nivåer i fjol, enligt bokningsstatistik från Ticket. Här kan du se de fem mest bokade charterdestinationerna i sommar:

  1. Kreta
  2. Mallorca
  3. Rhodos
  4. Cypern
  5. Split
Grekland

Svenskarna väljer ”Mini breaks”

Den nya trenden ”mini breaks” är på stark uppgång, enligt Resia. Med ”mini breaks” avses resor som är 4-5 dagar, och inte nödvändigtvis i anslutning till en helg. I en undersökning som SIFO gjort på uppdrag av Resia framkom att svenskar hellre vill åka på flera korta resor än några få och långa. Här är de mest populära resmålen för ett mini break, enligt Resia (klicka på länkarna för att läsa mer om resmålen hos oss):

  1. London
  2. Prag
  3. Rom
  4. Paris
  5. Barcelona

Direktflyg från Växjö till Amsterdam

Om du bor i närheten av Växjö kan du snart flyga direkt till Amsterdam. KLM lanserar nämligen en ny rutt från Växjö till den nederländska huvudstaden, med dagliga avgångar från och med den 14 maj.

Amsterdam

Icehotel i Jukkasjärvi satsar på träning

Förra sommaren var den första som Icehotel kunde erbjuda sina gäster att övernatta bland snö- och iskonst mitt i sommaren. Nu kan man också spendera en helg med träning och hälsa, coachad av Pilates Complete. I paketet som arrangeras i juli ingår bland annat träningspass med pilates och garuda yoga, forsränning i Torne älv, vildmarkssupé, isskulptering, bastubad och uppfriskande dopp i Torne älv.

Yoga icehotel

Världens största undervattensrestaurang öppnar i Norge

Undervattensrestaurangen ”Under” har börjat byggas och förväntas öppna våren 2019 i Sprangereid i södra Norge. Ungefär sex meter under ytan kommer man bland annat mötas av en stor glasvägg med en vy över livet under vattenytan. Restaurangen kommer ha 100 sittplatser och servera lokala delikatesser som skaldjur, sjöfågel och vilt lamm. Den första februari öppnade bordsbokningen så redan nu kan man boka bord.

Snart öppnar världens största undervattensrestaurang i Norge
Snart öppnar världens största undervattensrestaurang i Norge

Missade du förra resenyheterna? Läs Rhodos och Prag är hett – och Boracay stängs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev