Meny Stäng

Uppåt för husvagnar och slopade roamingavgifter

Annons

Då var det måndag igen och dags för våra återkommande resenyheter, FREEDOMtravel News. Idag kan vi bland annat rapportera att husvagnsförsäljningen förväntas stiga 2019 och att Telenor tar bort roamingavgifterna i flera länder. Imorgon återkommer vi med rapporter från Elmia Husvagn Husbil 2018. Missa inte det!

Hit åkte camparna i Sommarsverige

När Sveriges ledande campingkedja First Camp summerade den gångna sommaren toppas svenskarnas, danskarnas och tyskarnas listor av destinationer i södra Sverige, medan de norska besökarna föredrar norra Sverige. Var fjärde gäst hos First Camp är antingen norsk, tysk, dansk eller holländsk. Såhär ser topplistorna ut, fördelat på besökarnas nationalitet:

  • Svenskar: Tylösand, Åhus, Kolmården
  • Norrmän: Luleå, Umeå, Karlstad
  • Tyskar: Malmö, Åhus, Mölle
  • Danskar: Mölle, Malmö, Torekov
  • Holländare: Malmö, Åhus, Mölle
First Camp Luleå

Uppåt för husvagnar 2019

I år har husvagnsförsäljningen minskat något, medan husbilarna visat fortsatt tillväxt. Nästa år väntas husvagnsförsäljningen i Sverige öka med 1,8 procent medan husbilarna förväntas tappa 5,2 procent jämfört med detta år. Detta visar en färsk branschundersökning som Elmia Husvagn Husbil låtit göra.

I ett femårsperspektiv tror återförsäljarna att branschen är ”minst lika stark då som nu”. Campandets popularitet kopplas till tryggheten i Sverige, friheten med det mobila livet, hälsotrender och jakten på ett klimatsmart liv.

Husvagnar ökar

En av tre tycker det är jobbigt att vara tillbaka i vardagen

Trots en fin och lång sommar tycker en av tre svenskar att det är tungt att vara tillbaka i vardagen, enligt en SIFO-undersökning gjord på uppdrag av Resia. Fler kvinnor än män tycker det är jobbigt och värst är det för dem mellan 35 och 49 år. Smålänningarna är minst påverkade, medan de som bor i övre Norrland tycker att det är allra tyngst. Såhär väljer svenskarna att bota den jobbiga känslan:

  1. Återgår till mina normala rutiner utan större reflektion (49 %)
  2. Hänger mig åt mina nuvarande hobbies (28 %)
  3. Bokar eller förbereder en ny resa (23 %)
  4. Annat/tveksam (13 %)
  5. Hittar nya hobbies (6 %)
Vardag

Viking Line lanserar avsmakningsmeny

Viking Line har ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget för att förbättra matupplevelsen ombord, och har tidigare lanserat flera nya bufféer. Höstens nyhet är en exklusiv avsmakningsmeny, som serveras på Viking Cinderella samt på Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella.

På Cinderella serveras menyn endast för tolv gäster åt gången, och de tio sittningarna är redan slutsålda. Under september serveras menyn även på restaurangerna No Name och Plate ombord på Mariella och Gabriella.

Svenska kocklandslaget

7 av 10 höstlovsresor är bokade hos ving

Ving rapporterar att 71 procent av deras höstlovsresor redan är bokade. Fler än hälften väljer resor till Kanarieöarna på höstlovet, och då framför allt Teneriffa och Gran Canaria. Även resmål som Cypern, Egypten, Turkiet, Thailand och Aruba lockar.

Gran Canaria

Telenor tar bort roamingavgifter i flera länder

Telenor utökar nu möjligheten till surf utan roamingavgifter utomlands. Telenors nya erbjudanden lanseras den 6 september och innebär att roamingavgifterna för surf tas bort i Turkiet, USA, Schweiz, Andorra, Serbien och Montenegro. Sedan tidigare är det med Telenor också fritt från roamingavgifter i Thailand, Malaysia, Myanmar och hela EU/EES. Samtidigt väljer företaget att ta bort alla bindningstider från sina abonnemang.

Tåg genom Schweiz

Missade du förra resenyheterna? Läs Husbilsmässor, elflyg och pinsamheter på resan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev