Meny Stäng

Husbilsmässor, elflyg och pinsamheter på resan

Nu är vi hemma igen efter vår två månader långa husbilsresa i Europa, vilket betyder ”vardag” här på bloggen, med resenyheter varje måndag. Idag kan vi berätta om den nyss genomförda mässan Caravan Salon och den snart kommande Elmia-mässan. Dagens resenyheter handlar också om elflyg, kärlek i luften och pinsamheter på resan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Caravan salon 2018 har avslutats

Världens största mässa för husbilar och husvagnar, Caravan Salon i Dusseldorf har precis avslutats för den här gången. Fram till i onsdags hade mässan besökt av 145 000 besökare, 12 procent mer än samma tid förra året. Enligt Husbil & Husvagn visades i år bland annat en del alternativa drivmedel upp, såsom vätgas och el, även om det handlade om tidiga prototypsstadier.

Caravan Salon

Snart dags för Elmia Husbil Husvagn

Den 5-9 september är det återigen dags för Nordens största mässa för det mobila livet. Elmia Husvagn Husbil samlar varje år över 36 000 besökare till fem dagar med utställning av nyheter, aktiviteter och umgänge. I år bjuds bland annat på mat- och restips med Gone camping, Husbilsskola, danskvällar, oktoberfest, räkfrossa och mycket mer.

elmia camping

Elflyg är framtidens transportmedel

Framtidens transportmedel är flyg, skriver Sverige Radio. Runtom i världen investeras stort i att utveckla ny flygplansteknologi, med siktet inställt på el- och el/hybridflyg. Sebastiano Fumero, chef för EU:s forskningsavdelning för flygutveckling, bedömer att storskalig el– och hybridflyg för allmänheten inte ligger mer än drygt tio år fram i tiden. ”Om inte allmänheten kan ta ett el- eller el/hybridplan för sträckor inom Europa till år 2030 så har vi misslyckats”, säger han.

flyg

1 av 50 hittar kärleken på flyget

Enligt tidningen Travel + Leisure visar en ny undersökning att 1 av 50 har mött kärleken på flyget. Undersökningen har genomförts bland 5000 resenärer från 141 olika länder. Undersökningen visade också att 16 procent har skapat företagskontakter och att 14 procent har initierat livslånga vänskaper på flygplanet.

Semesterkärlek

Svenskars pinsamheter på resan

I sommar har många semestrat utomlands och kanske stött på andra semestrande svenskar. Det är oftast trevligt, men det kan också hända att man upplever att andra svenskar beter sig pinsamt. En ny undersökning från onlineresebyrå eBeach visar att hälften tycker att det är pinsamt när svenskar blir för berusade eller för högljudda. Följande tycker svenskar är mest pinsamt när andra svenskar gör:

  1. Blir alltför berusade (48 %)
  2. Är för högljudda (31 %)
  3. Låter sina barn springa och leka hejvillt (25 %)
  4. Lämnar skräp vid stranden/poolen (23 %)
  5. Klagar högt till personalen på hotellet/restaurangen (22 %)
Svenskars pinsamheter på resan

Missade du förra resenyheterna? Läs Midsommarresor och turism i Sverige och Tyskland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev