Meny Stäng

Midsommarresor, och turism i Sverige och Tyskland

Annons

Nu är det snart midsommar, och många firar traditionellt med sill och midsommarstång hemma i Sverige. Fler och fler reser också utomlands. Idag kan vi berätta vart svenskarnas midsommarresor går. Dessutom kan vi berätta om hur det går för turismen i Tyskland, och i Västsverige.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reser svenskar i midsommartid

Midsommar är en högtid med starka svenska traditioner, och många firar hemma i Sverige med midsommarstång, sill och nubbe. Men fler och fler spenderar istället midsommarhelgen utomlands, enligt statistik från Ticket. Totalt ökar resandet över midsommarhelgen 10 procent jämfört med midsommar förra året. Här är de mest populära destinationerna:

  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Split
  4. Bangkok
  5. Antalaya
midsommarstång

Fynda solresor nu – snart sticker priserna

Priserna på solresor är väldigt låga nu, men vid midsommar vänder det, om man ska tro ett pressmeddelande från Resia. Ett sätt att resa billigt är att boka sista minuten-resor, vilket finns i tre varianter: endast flyg, ospecificerat boende eller med namngett hotell. Här är de mest bokade sista minuten-destinationerna i juni:

  1. Chania (Kreta)
  2. Palma de Mallorca
  3. Rhodos stad
  4. Antalaya
  5. Las Palmas
Chania, Kreta, foto: Resia

Fler svenskar campar i Tyskland

Tyskland uppnår, för åttonde året i rad, rekordresultat när det gäller turism. Trenderna inkluderar bland annat korta resor, besök hos släkt och vänner, stadsturism och långfärdsbussar. Den svenska turismen i Tyskland har däremot minskat, förutom när det gäller camping. Övernattningar av svenskar på campingar i Tyskland har ökat med 9,8 procent, till 112 231 under det senaste året.

Ostsee camping drönarfoto
Ostsee camping i Zierow, Wismar

Västsverige positiva inför sommaren

Den västsvenska besöksnäringen tror på fler gästnätter och bättre omsättning under sommaren 2018 jämfört med 2017. Det visar Besöksnäringsindex, Turistrådet Västsveriges årliga mätning. Allra mest positiva av de tillfrågade är restauranger och caféer, som förväntar sig en ökning av gäster 2018. 2017 blev det tredje rekordåret i rad för Västsverige, när det gäller gästnätter.

Orust, foto: Roger Borgelid

Missade du förra resenyheterna? Läs Skärmfri semester, rekordlåga priser och nya rutter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev