Meny Stäng

Skärmfri semester, rekordlåga priser och nya rutter

Annons

Många svenskar drömmer om en skärmfri semester, om man ska tro ett pressmeddelande från Airtours. Vi kan också rapportera att priserna till många resmål just nu är rekordlåga, på grund av det fantastiska vädret här hemma i Sverige. Dessutom kan vi rapportera om några nya rutter – både för flyg och färjor. Det är dags för veckans resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svenskar vill ha skärmfri semester

61 procent av svenskarna vill åka på skärmfri semester, enligt en Sifo-undersökning på uppdrag av Airtours. De största fördelarna med en skärmfri semester är enligt svenskarna att bli mer närvarande (44 %), få paus från sociala medier (44 %) och att få mer tid med familj och vänner (37 %). De två största nackdelarna är att inte vara uppdaterad i nyhetsflödet (43 %) samt att inte kunna läsa e-post (26 %). Kvinnor är mer intresserade än män av skärmfri semester.

Svenskar drömmer om skärmfri semester

Sommarens hetaste weekendstäder

När vi har sådant här fantastiskt sommarväder i Sverige minskar efterfrågan på sol- och badresor utomlands. Istället prioriteras kortare storstadsresor eller weekendresor, om man får tro färsk bokningsstatistik från Ticket. Här är de mest populära storstäderna i sommar:

  1. Paris
  2. Prag
  3. London
  4. Amsterdam
  5. Wien
Paris är hett i sommar

Rekordlåga priser till topp-resmål

Enligt ett pressmeddelande från Resia är priserna på resor just nu rekordlåga, på grund av det härliga vädret hemma i Sverige. ”Priset för en veckas semester ligger just nu på från 799 kronor inklusive flyg och boende, vilket är helt galet”, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia. Den mest bokade charterdestinationen är Palma de Mallorca och den mest bokade destinationen med reguljärflyg är London. Fyra trender just nu:

  1. Rhodos är en vinnare
  2. Turkiet lockar svenskarna tillbaka
  3. Paris gör comeback
Kroatien

Testfamiljer sökes

Resesajten Barnsemester.se söker testfamiljer som vill testa roliga familjenöjen gratis, mot att skriva recensioner och betygsätta aktiviteterna. För att ha chansen att bli testfamilj får man delta i badbollsjakt på webbsidan. Just nu finns också tre olika tävlingar på sidan, där man kan vinna båtresa med Eckerölinjen plus hotellövernattning, entrébiljetter och boende på High Chaparal eller weekend med outdoorupplevelse i Skövde.

Testfamiljer

Norwegian lanserar Stockholm – Orlando

Norwegian lanserar direktflyg mellan Stockholm Arlanda och Orlando i Florida, USA. Trots flygskatt och därmed begränsad ökning i Sverige vill Norwegian ändå visa att Sverige och Stockholm Arlanda kan få nya långlinjer. Med start den 29 oktober kommer den nya linjen trafikeras två gånger i veckan. Orlando beskrivs som en av världens mest populära turistdestinationer med stort utbud av underhållningsparker, golfklubbar och shopping.

Norwegian

TT-Line lanserar Trelleborg – Klaipeda

Från och med den 9 juni erbjuder TT-Line både gods- och passagerartrafik mellan Trelleborg och Klaipeda i Litauen. Färjorna avgår från Trelleborg på lördagar och returen går på söndagar. Destinationen kommer trafikeras av färjorna Tom Sawyer och Robin Hood, som bland annat får plats med 130 lastbilar och har 163 hytter med plats för mer än 300 passagerare.

TT-Line

Missade du förra resenyheterna? Läs Hit vill svenskarna inte resa – men detta kan vi betala extra för

Prenumerera på vårt nyhetsbrev