Meny Stäng

Hit vill svenskarna inte resa – men detta kan vi betala extra för

Annons

Hit vill svenskarna inte resa, enligt en Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av Resia. Dessa tjänster är svenskarna däremot beredda att betala extra för, enligt en Sifoundersökning från Ticket. Vad säger du om veckans resenyheter? Känner du igen dig? Tänker du likadant som svenskarna i undersökningarna … eller helt annorlunda?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Böter för störande turister i Amsterdam

Flera europeiska städer har skärpt tonen mot störande turister och nu är det Amsterdams tur, rapporterar The Daily Express. Den nya kampanjen kallas ”Enjoy & Respect” och uppmanar turister (och andra) att gärna festa, men att bete sig städat. Beteenden som kan ge böter är bland annat att urinera på offentliga platser, att vara överdrivet högljudd eller att skräpa ner.

Amsterdam kanaler
Bete dig städat i Amsterdam!

Finnair adderar avgångar till Dubai

Finnair utökar rutten till Dubai under vintersäsongen 2018/2019, vilket innebär att det kommer vara sju avgångar per vecka mellan Helsingfors och Dubai. Två av rutterna kommer dessutom att trafikeras med större plan (A350) och därmed ta fler passagerare. Sommaren 2019 börjar Finnair också flyga till Hannover i Tyskland, med fem avgångar per vecka.

Dubai
Dubai, foto: Pixabay

Azmara Club Cruises presenterar safariresor

När Azmara Club Cruises, som ingår i Royal Caribbean Cruises, presenterar sina nyheter för 2020 ingår bland annat flera safariresor. ”A Wildlife & Culinary Safari” avgår från Johannesburg och avslutas i Kapstaden, medan ”Wild Wonders of the World” går genom Zimbabwe och inkluderar en helikoptertur över Victoriafallen. Andra nyheter i programmet inkluderar Franska Polynesien och Hawaii.

Azmara Club Cruises
Azmara Club Cruises

Hit vill svenskarna inte resa

I en Sifoundersökning som gjordes på uppdrag av Resia inför 2018 ställdes frågan om vilket land man inte ville resa till. Enligt undersökningen väljs Turkiet och Egypten bort eftersom länderna upplevs som oroliga, medan Ryssland väljs bort på grund av landets ledare och för synen på homosexuella. Det som sägs i undersökningen speglar dock inte alltid vårt beteende i verkligheten, enligt Resia. Hit vill svenskarna inte resa 2018:

  1. Turkiet (51 %)
  2. Egypten (46 %)
  3. Ryssland (39 %)
  4. Indien (24 %)
  5. Thailand (20 %)
Thailand - hit vill svenskarna inte resa enligt undersökningen ... men stämmer det?
Thailand – hit vill svenskarna inte resa enligt undersökningen … men stämmer det?

Detta kan svenskar betala extra för

Drygt en fjärdedel av svenska utlandsresenärer kan tänka sig att betala en avgift för att få extra benutrymme. Lika många resenärer är intresserade av att köpa till måltider på planet, medan underhållning ombord, till exempel film, är det som prioriteras minst. Detta visar en Sifoundersökning från Ticket. Följande är flest svenska resenärer beredda att betala extra för när de bokar en flygbiljett:

  1. Måltid ombord (26 %)
  2. Extra benutrymme (26 %)
  3. Incheckat bagage ingår (25 %)
  4. Möjlighet till avbokning av resan utan läkarintyg (18 %)
  5. Bokning av sittplats (17 %)
Extra benutrymme
Trångt på flyget?

Missade du förra resenyheterna? Läs Flipflops, hund och endast handbagage

Prenumerera på vårt nyhetsbrev