Meny Stäng

Ny flygplats – och nyårsfirande för hundar

Annons

Den här veckan har det inte kommit många pressmeddelanden alls, vilket kanske beror på att det varit mellandagar mellan jul och nyår? Vi har i alla fall skrapat ihop några nyheter. Denna vecka handlar det om en ny flygplats, en ny skidanläggning, en ny färja och om nyårsfirande för hundar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ny flygplats i Sälen-Trysil har invigts

Lördagen den 21 december invigdes Scandinavian Mountains Airport Sälen-Trysil och redan dagen efter landade de första flygplanen med skidgäster. Från flygplatsen har man sedan endast 10-25 minuters transfer till SkiStars skidområden i Sälen och bara 40 minuter till Norges största skidort Trysil. Flygplatsen ska förbättra tillgängligheten och skapar samtidigt arbetstillfällen och framtidstro, enligt ett pressmeddelande från Skistar.

Nya skidanläggningen Idre Himmelfjäll har invigts

Sveriges nyaste skidanläggning, Idre Himmelfjäll, invigdes den 17 december 2019. Skidanläggningen, som ligger i norra Dalarna, är en anläggning för alla skidintresserade, men med ett extra stort fokus på barnfamiljer. Runt 300 personer kom till invigningen och du kan bland annat läsa mer hos resebloggaren Dryden, som var en av dem som var på plats.

Idre Himmelfjäll

Stena Lines nya färja framme i Wales

Stena Lines nya färja Estrid har tagit sig hela vägen från Kina, där fartyget byggts, och är nu framme i Wales. Färjan kommer gå mellan Holyhead och Dublin. Stena Lina kommer utöka med ytterligare två färjor i irländska sjön inom de närmaste åren, då Estrid får sällskap av Edda och Embla.

Rekordmånga hundar firar stressfritt nyår på hotell

Arlanda Airport har fyrverkeriförbud med en mils radie, något som Clarion Hotel Arlanda Airport tagit fasta på. För sjunde året i rad arrangerar hotellet “Happy Dog”, ett fyrverkerifritt nyår med olika aktiviteter för djurälskare och deras husdjur. ”Sedan starten 2013 har antalet fyrbenta gäster ökat årligen. I år bokades rummen upp redan på alla hjärtans dag”, säger Björn Callin, VD Clarion Hotel Arlanda Airport.

Hotellhund, foto: Creative Commons erkännande

Missade du förra resenyheterna? Läs Resenyheterna som lockade mest 2019 – och så vil svenskarna fira jul

Prenumerera på vårt nyhetsbrev