Meny Stäng

Allt fler planerar Drömresan – “Once in a lifetime-resor” en trend för 2023

Gästskribent: Christian Muda

Äntligen kan vi resa som vanligt igen! Efter flera år när många inte vågat – eller kunnat – resa på grund av restriktioner har nu i stort sett alla länder släppt alla restriktioner.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att inte kunnat resa har skapat ett sug efter att “ta igen” förlorade år av resor och en trend är nu att allt fler satsar på att pricka av ett drömresemål från sin bucket-list. Att göra det som på svengelska kallas “Once in a lifetime-resor”. Det är en av fem resetrender för 2023 som charterbolaget Ving ser i sin trendrapport som just kommit.

Allt fler planerar resor till Maldiverna och Mauritius

Drömresorna kan se olika ut, från att unna sig ett extra bra hotellrum eller göra en inressant resa inom Sverige, exempelvis tupp till Icehotell i Kiruna. Men det som de allra flesta svenskar drömmer om är resor till kritvita stränder, kantade av palmer och turkost hav. Ja, det är Maldiverna de flesta drömmer om i Vings undersökning, tätt följt av Mauritius. 

Samtidigt som denna rapport släpps har jag just lanserat min nya podd om drömresor – Drömresepodden. En podd med inspiration och fakta om riktiga Drömresemål – som återfinns på många svenskars bucket lists. Och den första säsogen av Drömreseopodden handlar om just den destination som allra flest svenskar drömmer om – Maldiverna. 

I podden kan du i ett avsnitt höra mer om Vings Trendrapport, där Vings kommunikationschef (som fortfarande har kvar Maldiverna på sin egna bucket-list).

I två avsnitt intervjuas personer som arbetar på resebyråer specialiserade på Maldiverna – som vet exakt vad man ska tänka på för att hitta rätt resa för just sin drömsemester, vad en resa kostar och hur man gör för att resa till Maldiverna billigast.

I podden får ni även möta Hussain Afeef som startade Maldivernas första resort på 70-talet och idag driver 10 olika spektakulära resorts på Maldiverna

Precis som på Netflix är podden uppdelad i säsonger med korta avsnitt, som släpps samtdiigt. Så nu finns de första fem avsnitten ute. Ni hittar Drömresepodden på alla ställen där podcasts finns –  och finns även att lysna på online här

Vilket resmål ligger högst på din bucket-list? Har du varit på Maldiverna? Kommentera gärna!

Följ Christian här:

Sverige

Christian Muda

Christian driver Matochresebloggen.se - en prisbelönad blogg om mat, dryck, resor och aktiviteter som skidåkning, dykning, cykling och vandring. Vill ni äta och dricka gott - både på hemmaplan och när ni reser - är ett tips att kolla in Matochresebloggen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev