Meny Stäng

Husbilen hemma från vinterförvaringen – dags för städ och fix

Annons

Nu är vår husbil hemma från vinterförvaringen! Det är en speciell känsla när våren är här och man kan rulla ut husbilen ur garaget. Tänk så många äventyr och så mycket husbilsmys man har framför sig!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så var det dags att hämta husbilen från vinterförvaringen

I veckan hämtade vi vår husbil FREEDOM från vinterförvaringen. Eftersom vi bara har en bil (husbilen) och eftersom bara en av oss (Peter) har körkort, så blir det till att åka kommunalt när det är dags att hämta husbilen.

Det är väl inget större problem egentligen, även om det oftast är långt att åka, men den här gången stod husbilen utan el, och vi var lite oroliga för om vi skulle kunna starta batterierna. Garaget skrev ”Ta med startkablar!” i mejlet, men det hjälper ju inte när man inte har en bil att koppla dem till …

För att vara på säkra sidan köpte vi en batteristartare på Clas Ohlson, som vi laddade i förväg. Och det var tur! Utan den hade vi inte fått igång FREEDOM.

Nu gick vår älskade husbil igång, och vi kunde köra hem till vår ”hemmaparkering”.

Dags för städ och fix

Nu är det dags för städ och fix! Många städar sin husbil innan de ställer in den för vinterförvaring, vilket är klokt och bra på alla sätt, men så blir det inte alltid för oss. Ibland är det bara för mycket, och så blir det som det blir … Husbilen som vi hämtade var med andra ord rejält smutsig, och vi räknar med att det kommer ta ett tag att städa.

Alla batterier är urladdade, så vi använder vårt elverk för att ladda batterierna.

Samtidigt blir det städning. Vi rensar, dammsuger och torkar av ytor. Vi tar också in textilier för tvätt och allehanda burkar och lådor för disk.

Vi har hållit på i två dagar redan, och vi är långt ifrån klara. Tvättmaskinen i husbåten går i ett för att alla textilier med husbilstema ska bli rena och fräscha.

Vi har också en del idéer för saker som ska fixas. Vi har ett fönster som behöver bytas bland annat och vi vill fixa våra draperier framför sängarna – så att de går lättare att dra fram och tillbaka. Kanske blir det lite andra nyheter i inredningen också …!

Vi vill ju trivas i husbilen själva, och dessutom kommer vi få sällskap i husbilen under två veckor i sommar. Då kommer våra sydafrikanska vänner för att uppleva Sverige med husbil. Det blir spännande, eller hur!?

Du som har husbil, har du hämtat den från vinterförvaringen? Har du varit ute på premiärturen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev