Annons

Fler ställplatser utmed Göta kanal, stiltips inför resan och nyheter om sandskulpturfestivalen i Kalmar – det är lite av det vi kan bjuda på denna vecka! Varje måndag presenterar vi resenyheter, med utdrag ur veckans pressmeddelanden om resor och turism. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fler ställplatser utmed Göta kanal

Göta kanal är en av Sveriges mest älskade turistdestinationer, vilket också husbilsägarna har upptäckt. “Vi ser en stadig ökning av antalet husbilar som söker sig till kanalens vackra omgivningar”, säger Roger Altsäter, vd på AB Göta kanalbolag. Nya ställplatser 2024:

  • Ställplats Malfors, Ljungsbro (Öppen fr.o.m. 15 juni)
  • Ställplats G:a Motala Verkstad (planerad öppning i juli)

Allt fler svenskar vill upptäcka nya resmål

Sol- och badresor ligger svenskarna varmt om hjärtat, och den viktigaste orsaken till att resa utomlands är för att få sol och värme. Sedan pandemin har svenskarna prioriterat välbekanta resmål till förmån att upptäcka nytt, en trend som nu mattas av. Att upptäcka nya resmål hamnar i år nummer två på listan över de viktigaste anledningarna till att resa utomlands, jämfört med en fjärdeplats 2023. Detta enligt Tickets SIFO-undersökning.

Nya resvanor + stiltips för resan

Hela 95 procent av svenskarna planerar att resa i sommar, och 73 procent ska resa utomlands, enligt årets reserapport från Klarna. Med semestersäsongen runt hörnet har köpen av populära sommarprylar såsom som bikinis (+319%), strandhattar (+363%), flipflops (+345%) och saronger (+149%) ökat (februari vs maj 2024). Nu delar Klarnas fashion director Emilia de Poret med sig av sina stiltips för resan.

  • Chica byxor som också är bekväma, kombinerade med en överdel som andas och en oversized blazer.
  • Sneakers eller ballerinaskor är ett bra komplement.
  • Om du endast reser med kabinväska: Satsa på klassiska plagg, som den vita skjortan, som kan bäras över bikini eller med jeansshorts.
  • Accessoarer ska inte underskattas; de tar upp lite plats och kan fixa en snabb twist av vilken look som helst.
  • One piece-baddräkter gör storstilad comeback, i allt från 90-talets minimalism till mer djärva versioner med dekorationer.

Utopia of the Seas överlämnas till Royal Caribbean

Royal Caribbean International presenterar ett nytt resmål för semestrande familjer: Utopia of the Seas. Kryssningen, som utgår från Port Canaveral (Orlando) Florida, kommer att erbjudas med en reslängd om tre eller fyra nätter, och gör sin premiär den 19 juli. Ombord finns över 40 olika restauranger och barer och fler pooler än veckans alla dagar. Mer därtill finns på Perfect Day at CocoCay – Royal Caribbeans privata ö i Bahamas.

Världens bästa sandskulptörer gästar Kalmar i juli

Den 15–19 juli kommer gigantiska sandskulpturer att växa fram vid Kalmarsundsbadet i Kalmar. Då hålls den elfte upplagan av Kalmar International Sandsculpture Festival, som lockar några av världens bästa sandskulptörer. I år deltar 8 konstnärslag med sammanlagt tretton konstnärer från olika delar av världen: Mexiko, Storbritannien/Sverige, Indonesien/Ukraina, Polen, Litauen, Norge/Sverige, Tyskland och Sverige.

Skulpturen vann Kalmar International Sandsculpture Festival 2019 och är skapad av Paul och Remy Hoggard från Nederländerna/Storbritannien.

Nya flyglinjer till Toronto och Montreal

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda. Från och med den 13 juni 2024 kommer Air Canada att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto (YYZ) två gånger i veckan. Linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Montreal (YUL) kommer att trafikeras tre gånger i veckan med start den 15 juni.

Aventours etaberar charter från Skellefteå

En ny charteroperatör etablerar sig på Skellefteå Airport. Den nordiska charteroperatören Aventours kommer med start i höst att flyga solsugna norrlänningar till Cypern och Rhodos från Skellefteå Airport. Aventours har fokus på charterresor från regionala flygplatser och ser nu en marknad i ett växande Skellefteå. Resorna är bokningsbara på aventours.se.

Resa till Cypern

Veckans reflektion

Bra med fler ställplatser längs med Göta kanal! Vi följde själva kanalen med husbil för några år sedan och det var superfint, men det var trångt på ställplatserna. Stiltips? Ja, absolut! Läs också våra packningstips!

Missade du förra resenyheterna? Läs Roadtrips, heta city-resmål och platser som definierar Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev