Meny Stäng

13 rätter på julbordet – julmatens historia

Annons

Vilka rätter på julbordet är ett ”måste” och vilka har spelat ut sin roll? Vi kikar på några av julbordets klassiker och grottar ner oss i julmatens historia. Varför äter vi som vi gör på julen här i Sverige?

Läs mer

Fakta om lussekatter – 12 saker du (kanske) inte visste

Annons

Intressanta fakta om lussekatter! Vi gillar lussekatter, och dessutom är det ju tradition att äta dessa bakverk i Luciatid. Idag har vi grävt ner oss i lite fakta. Gillar du lussekatter? I så fall, när och hur äter du dem helst?

Läs mer

Vinterweekend i Åbo – julstämning och julmarknader

Annons

Vi har haft en härlig vinterweekend i Åbo, fylld av julstämning och julmarknader, kombinerat med museibesök och god mat. Riktigt mysigt att göra en sådan här kortare vinterresa i december!

Läs mer

Julmarknader i Europa 2023 – 12 tips

Annons

Nu är det dags för julmarknader i Europa 2023! Är du ute och reser någonstans i Europa, eller planerar du att göra någon liten tur? Här hittar du tips på ett antal fina julmarknader i Europa 2023.

Läs mer

Julmarknader i Sverige 2023 – 8 mysiga marknader med julstämning

Annons

Nu är det dags för julmarknader i Sverige 2023! Den här mörka tiden kan det vara riktigt mysigt att besöka en upplyst marknad fylld av delikatesser, hantverk och julstämning. Här hittar du tips på ett antal fina julmarknader i Sverige 2023.

Läs mer

15 julklappstips för resenärer och campare

Annons

Denna artikel innehåller annonslänkar från Scandinavian Outdoor, Coolstuff, Smartphoto, MQ Marqet, Dustin Home och FREEDOMtravel

Idag bjuder vi på 15 julklappstips för resenärer och campare. Vi har letat runt och hittat ett antal mysiga klappar som kan förgylla julhelgen. Har du några fler bra tips på julklappar till resenärer och campare? Berätta gärna!

Läs mer

Personliga julhälsningar – att göra egna fotokort

Annons

Brukar du skicka julkort eller någon annan sorts julhälsningar? Vi har blivit sämre på att skicka fysiska julkort, men det är ju väldigt trevligt egentligen. Inte minst när man kan göra personliga julhälsningar!

Läs mer

Julgodis och julkakor i olika länder – en söt rundresa

Annons

Idag ska det handla om julgodis och julkakor i olika länder. Vilka sötsaker äter man i andra länder när det lackar mot jul? Följ med på en sockersöt resa jorden runt!

Läs mer

Julklappsrim – 25 tips på julklappar med rim

Annons

Denna artikel innehåller annonslänkar

Julklappsrim, är det något du brukar pyssla med? Vi har samlat 25 förslag på julklappar tillsammans med lika många julklappsrim …

Läs mer

Julmarknader i Sverige – 12 juliga marknader

Annons

Julmarknader i Sverige! Hösten blir mörkare och mörkare, men snart är det dags för julmarknaderna att öppna upp och bjuda på ljus och julstämning. Här hittar du tips på 12 mysiga julmarknader i Sverige

Läs mer