Här presenterar vi våra restips för Tanzania – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Tanzania?

  1. Sol och bad – Det finns många riktiga paradisstränder i Tanzania, mest kända är kanske stränderna på Zanzibar,
  2. Båtturer – Man kan åka på båtturer med moderna eller traditionella båtar, till öar i närheten eller kanske på fisketur.
  3. Vattenaktiviteter och dykning – Man kan ägna sig åt kite-surfing eller kanske dyka. Ön Pemba är känd för dykning.
  4. Safari – Det är populärt att ge sig ut på safari i Tanzania och se alla de stora fantastiska afrikanska djuren.
  5. Exotisk kultur – Det är intressant att möta lokalbefolkningen, prova lokal mat eller kanske ströva runt i staden Stonetown på Zanzibar.
Tanga

Tanga

Vi hamnade i Tanga av misstag, men det ångrade vi inte. Ute vid kusten fanns ett ställe med bungalows, som drevs av ett brittiskt par. Här kunde man bo i bungalow eller tält, äta middag i den lilla enkla utomhusrestaurangen och ta en båttur från den långa sandstranden, där man i stort sett var ensam. (2008) Läs mer: Tanga, Tanzania

Dar Es Salaam

Dar es Salaam

Dar es Salaam är en rörig och myllrig stad. Vi kan inte ge så mycket tips, för vi stannade bara där en natt. Det går bra att ta sig dit med buss från andra ställen i Tanzania, och det går båtar till Zanzibar. (2008)

Zanzibar

Restips för Tanzania: Zanzibar

Zanzibar är fantastiskt fint, med långa sandstränder och små mysiga hotell. Att besöka Zanzibar är nog vårt bästa restips för Tanzania! Man kan besöka olika öar och åka på kryddsafari. I Stonetown kan man bland annat besöka Mercury bar, eftersom Freddy Mercury kommer härifrån. Flygbiljetter till Zanzibar är ofta dyra, men det kan vara billigare att åka via Kenya eller Dar es Salaam. (2008) Läs mer: Att resa till Zanzibar

Läs mer