Här hittar du våra bästa restips om Tanzania – allt från lokal mat och galet vackra stränder i Zanzibar till Stonetown och den orörda destinationen Tanga. Vi presenterar våra personliga tips på intressanta sevärdheter, spännande upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där. Längst ner hittar du ”bra att veta” inför resan, information om väder och mer restips om Tanzania.

VARFÖR RESA TILL Tanzania?

  1. Sol och bad – Det finns många riktiga paradisstränder i Tanzania, mest kända är kanske stränderna på Zanzibar,
  2. Båtturer – Man kan åka på båtturer med moderna eller traditionella båtar, till öar i närheten eller kanske på fisketur.
  3. Vattenaktiviteter och dykning – Man kan ägna sig åt kite-surfing eller kanske dyka. Ön Pemba är känd för dykning.
  4. Safari – Det är populärt att ge sig ut på safari i Tanzania och se alla de stora fantastiska afrikanska djuren.
  5. Exotisk kultur – Det är intressant att möta lokalbefolkningen, prova lokal mat eller kanske ströva runt i staden Stonetown på Zanzibar.

Vädret just nu

booked.net

Tanga

resetips om Tanzania

Tanzania, Tanga

Tanga ligger vid kusten i norra Tanzania, och här finns bland annat ett mysigt ställe med bungalows. Här kan man också göra båtturer med traditionella båtar.  (2008)

Tanzania, Tanga

Dar Es Salaam

Dar es Salaam

Tanzania, Dar Es Salaam

Dar es Salaam är en rörig och myllrig stad. Det går bra att ta sig dit med buss från andra ställen i Tanzania, och det går båtar till Zanzibar. (2008)

Zanzibar

restips om Tanzania

Tanzania, Zanzibar

Zanzibar är fantastiskt fint, med långa sandstränder och små mysiga hotell. Man kan ta båtturer till olika öar, åka på kryddsafari eller besöka Stonetown.  (2008)

Tanzania, Zanzibar

Väder i Tanzania (Zanzibar)

Tanzania, Zanzibar

BRA ATT VETA – MER RESTIPS OM TANZANIA

  • Valuta?Tanzanisk shilling (TZS)
  • Prisläge? Billigare än Sverige
  • Språk? Swahili och engelska
  • Se upp med? Generellt bör man vara uppmärksam i städer och folksamlingar, med tanke på rånrisk etc. Kontrollera aktuellt säkerhetsläge på Sweden Abroad innan avresa.
  • Tänka på? I muslimska områden och på Zanzibar och Pemba bör man tänka på att ha kläder som täcker knän och axlar på offentliga platser, särskilt för kvinnor.
Helena Bergström, FREEDOMtravel

Helena Bergström, FREEDOMtravel

Läs mer