Annons

Idag kom vår beställning från försäkringsbolaget: grönt kort för Europa. Det gröna kortet är ett internationellt trafikförsäkringsbevis som är bra att ha när man tar med husbilen (eller personbilen) ut i Europa.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Här behövs grönt kort

Egentligen ska det gröna kortet inte behövas inom EU. De länder i Europa som fortfarande kräver kortet är: Albanien, Andorra, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Iran, Israel, Serbien, Montenegro, Makedonien, Marocko, Moldavien, Rumänien, Tunisien, Turkiet, Ukraina och Vitryssland.

Även om det bara är ovanstående länder som har krav på att man har kortet med sug är det, enligt vårt försäkringsbolag, bra att ha med det gröna kortet även i andra europeiska länder eftersom de i vissa länder “kan vara lite tjuriga”.

Ta också med

Förutom grönt kort meddelar försäkringsbolaget att man bör ha följande med sig på resan:

  • Registreringsbevis
  • Vagnskadegarantibevis
  • Internationellt körkort
  • Pass
  • Visum
  • Försäkringskassans intyg
  • Skadeanmälan
  • Nationalitetsmärke
  • Hemförsäkringens servicekort
  • Eventuellt extra reseförsäkring
Makedonien väg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev