Meny Stäng

Fest i Trosa – och en abborre som inte var abborre

Annons

Igår kväll var det dags för fest i Trosa … Vi hade planerat att börja kvällen med att äta en god fiskrätt på någon av Trosas alla fina krogar. Men då visade det sig att nästan varenda restaurang i hela stan var abonnerad! Efter en lång promenad hittade vi till slut ett ledigt bord på den lite enklare restaurangen “Fyren”. Men det blev inte riktigt som tänkt …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

“Abborre” var inte abborre

Vi beställde “abborre med skaldjursrisotto”, men blev väldigt besvikna när vi fick in… ja, en helt annan fisk. Vi kallade in kocken som förklarade det hela med att “nä, det är ju inte en sån abborre som man fiskar här, det är en släkting som man fiskar i Indiska Oceanen”.

Det är ju inte precis vad man förväntar sig när man sitter på en sjökrog i Trosa bredvid fiskebåtarna! Att få en avlägsen kusin från Indiska Oceanen! Och att sedan dessutom ha mage att skriva “abborre” på menyn … Då kanske man kan skriva potatis och sedan servera  morötter? Jag menar, de är ju släkt …

fyren

Modevisning och dans

Vad gäller övriga programpunkter under kvällen så märker man väl också att man är en bit ifrån Stockholm … eller är man bara bortskämd? “Modevisningen” från en av stans butiker bestod av tjoande tanter som skuttade in på restaurangerna i cowboyhatt med Carola skrålande i en liten bandspelare.

Killen som sjöng ikapp med karaokemaskinen på dansbanan kunde varken sjunga rätt toner eller lyfta blicken från texterna. Dessutom gjorde han fem minuter långa pauser mellan varje låt, så att alla som var uppe och dansade började ge upp hoppet och gå iväg … Lite roligt var det dock att vi parkerat precis intill dansbanan, så att vi hade perfekt utsikt!

dansbana

Tommy Körberg och Benny Andersson

Ingenting som var bra då? Jodå, Tommy Körberg och Benny Andersson spelade ett gäng låtar på scenen i centrum. De hade bara utlovat att spela en låt, men sen kunde de ju några fler … Självklart fantastiskt bra! Tommy avslutade sedan spelningen med “Vi ses på Ica”.

tommy-korberg-och-benny-andersson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev