Meny Stäng

Att lära sig ett nytt språk

Flitiga läsare kanske minns att vi börjat läsa ryska på kvällarna. Hur går det då? Ja, vi får nog erkänna att vi ligger lite efter … så vi måste ligga i för att komma ifatt! Just nu sitter det lappar med ryska ord precis överallt hemma hos oss …

Utmaningar och tips

Att läsa ryska är inte helt enkelt. Jag har någorlunda lätt för att lära mig språk, och ändå måste jag säga att jag tycker att det är väldigt svårt. Språk är komplexa och det krävs mycket tid och engagemang för att lära sig ett nytt språk. Som barn, och kanske ungdom, är det någorlunda enkelt att lära sig uttal, men ju äldre man blir desto svårare blir det och desto kraftigare blir brytningen.

En del gnäller över grammatik, men grammatik är ju helt nödvändigt för att förstå hur man ska hantera ett nytt språk. Sedan behöver man ju ett ordförråd också! För att träna på ord har vi satt upp en massa post it-lappar i köket som vi tränar på kontinuerligt. vill du lära dig ett nytt språk? Vilka är dina bästa tips för att lära sig ett nytt språk?

lära sig ett nytt språk
Post-it lappar med ryska ord i vårt kök

Läs mer: Åka på språkresa – även för vuxna

Läs mer: Förbättra din engelska? – fem anledningar att studera i London

Prenumerera på vårt nyhetsbrev