Meny Stäng

Parkering eller camping?

Annons

Då och då får man höra att man inte får campa här eller där, och då kommer förstås definitionsfrågan: Vad är camping? Så vitt jag vet får man somna till en stund i sin parkerade bil. Vad är det då som avgör när det blir camping? Antalet timmar man sover? Om man sover sittande eller liggande? Om man fäller ut fotsteget?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svårt att dra gränsen

I Hallandsekot kan man läsa att Halmstad förbjuder camping på vissa platser. Parkeringschefen Ulf Broberg konstaterar då att det är ”svårt att dra gränsen mellan parkering och camping”.

Trafikplaneraren Annica Pålsson i Laholm hoppas att det ska komma rättsfall när husbilsägare blir anmälda för olovlig camping … Kan inte någon tala om vilka regler som gäller istället? Och upprätta ställplatser, om det nu stör någon att man sover i sin bil … eller?

Citycamping i Göteborg
Om vi sover i husbilen här – campar vi då?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev