Meny Stäng

Husbilsvänliga städer i Australien

Annons

Snart kommer det vara lättare att hitta husbilsvänliga städer i Australien. I Australien upplever husbilisterna tydligen samma sak som vi gör här i Sverige och Eueopa: Att på vissa ställen känner man sig välkommen och på andra inte. Därför har Campervan and Motorhome Club of Australia bestämt sig för att göra något åt situationen.

Turistguider som tipsar om husbilsvänliga städer

Campervan and Motorhome Club of Australia tar nu fram turistguider där de tipsar om husbilsvänliga städer. Tanken är att de städer som inte är med i broschyrerna ska förlora på det.

Resursstarka resenärer

Så här säger föreningens ordförande: ”These are people that are literally travelling bank accounts. Either these small regional towns want them to stop and shop or they don’t. If they (RV owners) think there is nowhere for them to stop, they won’t come.” Och de har ju rätt … husbilister är ofta pengastarka turister, och det borde ju vara eftertraktat!? Kanske är deras idé något att ta efter?

Läs gärna mer i den australiensiska artikeln.

Oceanien husbil

Prenumerera på vårt nyhetsbrev