Meny Stäng

Miljözoner, utflykter och privata ödestinationer

Annons

Nu skärps reglerna kring dieselbilar ännu mer, och inom några år ger regeringen Sveriges kommuner möjlighet att införa miljözoner för personbilar. Andra nyheter på resefronten är att utflykter är viktigare än pool och att Royal Caribbean presenterar privata ödestinationer. Dessutom kan vi rapportera om de mest populära semesterdestinationerna i påsk och i sommar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Miljözoner i svenska städer

Det finns redan miljözoner i några svenska städer, men dessa gäller endast för tung trafik. Från och med den 1 januari 2020 ger regeringen Sveriges kommuner möjlighet att införa miljözoner för personbilar, vilket innebär att fordon av äldre utsläppsklasser kan stängas ute. Detta enligt tidningen Vi Bilägare.

Det kommer finnas två typer av miljözoner. I den första zonen tillåts dieselbilar som uppfyller kraven för Euro 5 och senare, vilket innebär att bilar som sålts före 2011 inte är välkomna. Den andra typen av miljözon tillåter bara utsläppsfria bilar.

bilar

Utflykter är viktigare än pool

Svenska resenärer tycker att möjlighet till utflykter är dubbelt så viktigt som tillgång till pool på semestern. Bra nattliv på semesterorten och att boendet är barnfritt är det som spelar minst roll, och även hotellstandarden och fritt wifi på hotellet minskar i betydelse. Detta visar Tickets Sifoundersökning. Viktigast när svenskar väljer semesterort/boende vid utlandsresan sommaren 2018:

 1. Utflyktsmöjligheter (37 procent)
 2. Strandnära boende (31 procent)
 3. Boende med hög standard (28 procent)
 4. Centralt beläget boende (27 procent)
 5. Tillgång till pool (20 procent)
Kanot

Royal Caribbean presenterar privata ödestinationer

Royal Caribbean International avslöjar de första detaljerna i sitt nya koncept ”Perfect Day Island Collection”, som kommer att innehålla flera privata ödestinationer runt om i världen. Den första destinationen i samlingen är ”Perfect Day at CocoCay” i Bahamas. Gästerna på CocoCay kan roa sig på Thrill Waterpark, med zipline och vattenrutschbanor eller njuta av läckra sandstränder och tropiskt hav på någon av öns stränder.

perfect-day-island-cococay-bahamas-hot-air-balloon

Hit reser svenskarna i påsk

För några veckor sedan presenterade vi de mest bokade destinationerna i påsk enligt Ticket, och topplistan bestod då av Gran Canaria, Bangkok, Paris, London och New York. Nu är det Norwegians tur att presentera de mest bokade resmålen i påsk och då ser listan lite annorlunda ut. Mest bokade resmål i påsk enligt Norwegian:

 1. London
 2. Malaga
 3. Alicante
 4. Barcelona
 5. Las Palmas
London

Split går om Mallorca

Vi har redan tidigare rapportera om Kroatien som ”sommarens vinnare”. Nu visar statistik från ticket att det framför allt är staden Split som lockar. ”Intresset för Kroatien är högt sedan flera år, men har nu inför sommaren 2018 verkligen exploderat.

Split är både en mysig stad och en perfekt utgångspunkt för att utforska Kroatiens vackra övärld och den Makarska rivieran längre söderut”, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. Sommarens mest populära resmål:

 1. Split
 2. Mallorca
 3. Kreta
 4. Malaga
 5. Rhodos
Split

Missade du förre resenyheterna? Läs Världens största resemässa – och din bil avslöjar din personlighet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev