Meny Stäng

Världens största resemässa – och din bil avslöjar din personlighet

Annons

Världens största resemässa lockade 170 000 besökare när den arrangerades i Berlin nyligen. Idag rapporterar vi om vad som var hett på årets mässa. Vi kan också berätta att din bil avslöjar din personlighet, enligt en ny studie. Är du äventyrslysten, trygg, prestigefull eller kanske ungdomlig? Dessutom kan vi berätta om vilken sajt som utsetts till bästa resesajt på mobilen och om vinnarna i Stora Barnsemesterpriset.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

170 000 besökare på ITB i Berlin

Sammanlagt 170 000 besökare, varav 110 ooo professionella inom resebranschen, besökte världens största resemässa i Berlin den 7-11 mars i år. På plats fanns 10 000 utställare från 186 olika länder.

Enligt TravelNews rapportering från mässan fanns ett stort fokus på hållbart resande. Annat som var hett enligt samma rapportering var lyxturism, medicinsk turism, äventyrsturism, LGBT (Gay and Lesbian Travel) samt  det stora antalet turister från Kina.

Tysklands förbundskansler Dr. Angela Merkel invigde mässan, foto: Messe Berlin

Bästa resesajt på mobilen

Techmedia-, event- och marknadsföringsföretaget IDG.se har utsett Sveriges bästa resesajt på mobilen. SJ vann och i motiveringen poängteras bland annat att SJ lyft sina gränssnitt för biljetter, bokning och ombokning för att göra det ännu smidigare för kunderna att åka tåg.

97 procent av SJ:s biljetter säljs digitalt och en tredjedel via deras appar, vilket gör dem exceptionella även i ett internationellt perspektiv. SJ var också en av de första största online-aktörerna som införde det populära betalsättet Swish.

sj webbsida

Eurovision ger rusning till Lissabon

Förhandstippade Benjamin Ingrosso med låten Dance you off tog hem vinsten och representerar Sverige i Lissabon under tävlingarna i maj. Tickets bokningsstatistik visar nu att resebokningarna till Lissabon ökar kraftigt, när många svenskar vill vara på plats och se Sverige tävla.

Lissabon Portugal
Lissabon, Portugal. Foto: Ticket

världspremiär på 10 000 meters höjd

Ombord på SAS direktflyg till South by Southwest, SXSW, släppte Kim Cesarion sin nya singel, Call on Me, i form av en konsert ombord. Om du aldrig sett en konsert ombord på ett flygplan kan du kolla in videon.

Vinnarna i Stora Barnsemesterpriset

Det Stora Barnsemesterpriset har utsetts av sajten Barnsemester.se, genom att besökare på sajten har kunnat rösta. Vi presenterar några av årets vinnare här nedanför. Övriga vinnare kan du se på Barnsemester.se.

 • Bästa nöjespark i Norden: Liseberg
 • Bästa temapark i Norden: High Chaparal
 • Bästa djurpark i Norden: Givskud zoo, Danmark
 • Bästa campingplats för barnfamiljer: Daftö resort
 • Bästa resmål för barnfamiljer: Mallorca
barnsemesterpriset_toppen_2018

Din bil avslöjar din personlighet

Bilen signalerar personlighet, enligt en ny SIFO-undersökning gjord på uppdrag av bilauktionsföretaget Kvdbil. Undersökningen, som baserades på svar från 1 317 personer, visade att Porsche är det märke som väcker flest associationer till bilägarens personlighet, medan Mitsubishi är det mest svårtolkade märket. Här är personlighetstyperna enligt studien:

 • Äventyrslysten: Landrover, Porsche
 • Ekonomisk: Skoda, KIA
 • Trygg: Volvo, Volkswagen
 • Miljömedveten: Tesla, Toyota
 • Prestigefull: Audi, BMW, Porsche, Lexus, Mercedes Benz
 • Gammaldags: Chevrolet, SAAB, Opel
 • Ungdomlig: Mini, BMW
 • Försiktig: Fiat, Opel
Vår stora bil är en Adria (Fiat) och vår lilla bil är en Renault Clio ... Vet inte om det säger något om oss?
Vår stora bil är en Adria (Fiat) och vår lilla bil är en Renault Clio … Vet inte om det säger något om oss?

Missade du förra resenyheterna? Läs Skåningars resvanor och prisvärda resor på skolloven

Prenumerera på vårt nyhetsbrev