Meny Stäng

Skåningars resvanor och prisvärda resor på skolloven

Annons

Idag kan vi berätta om skåningarnas resvanor, som enligt en studie skiljer sig lite från resvanorna bland övriga svenskar. Vi kan också tipsa om prisvärda resmål för dig som vill resa på skolloven. Dessutom kan vi berätta att Kroatien kallas “sommarens vinnare” i en trendrapport, att Norwegian ska börja flyga direkt från Göteborg till Prag samt att Storbritannien försöker locka svenskar till sitt land för att paddla och skåda stjärnor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kroatien är sommarens vinnare

Kroatien är sommarens stora vinnare, enligt Tickets stora trendrapport Ticket Collection.  Turkiet gör revansch som ett av våra mest populära semesterländer och Spanien tappar turister till förmån för Grekland, även som Spanien fortfarande det mest bokade semesterlandet. Dessutom lockar fotbolls-VM rekordmånga svenskar till Ryssland. Här är ett urval av resetrender inför sommaren från rapporten:

Härliga Kroatien!

Skåningar spenderar mest på resor

Skåningarna planerar att lägga mer pengar på resor 2018 än andra svenskar, enligt en undersökning av SIFO på uppdrag av Resia. 17 procent av de tillfrågade malmöborna räknar med att lägga 20 000 – 30 000 kronor per person.

I Göteborg och Stockholm är det endast 11 respektive 9 procent som planerat att lägga lika mycket. Skåningarna vill gärna bo på boutiquehotell, lägger gärna pengar på shopping och nattklubbar och är intresserade av skräddarsydda resor. Skåningarnas 5 i topp resmål med reguljärflyg:

 1. Miami
 2. Malaga
 3. Barcelona
 4. Palma de Mallorca
 5. Prag
Miami Beach Florida
Miami Beach Florida, lifeguard house in a typical colorful Art Deco style, foto: Resia

Norwegian flyger Göteborg – Prag

Med start i slutet av april kan boende i Västsverige flyga direkt till den vackra staden Prag med Norwegian. Göteborg (GOT) – Prag (PRG) kommer att trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, med start 27 april 2018. Introduktionspris finns från 359 kronor per enkel resa.

Upplevelser i Prag

Kampanj för svensk turism till Storbritannien

Storbritanniens turistorganisation VisitBritain har nyligen lanserat en marknadsföringskampanj för att få fler svenskar att besöka Storbritannien. Den digitala kampanjen “JAG RESER FÖR …” lanseras på Facebook och Instagram.

Med kampanjen hoppas man att svenskar ska vilja uppleva nya saker i Storbritannien, såsom kajakpaddling i River Stour på sydkusten, Londons gömda tropiska växthus, stjärnskådning i Dark Sky Observatory vid skotska gränsen eller camping i Brecon Beacons’ National Park i Wales.

Prisvärda solresor under skolloven

Solresespecialisten eBeach.se har gjort en kartläggning som visar vilka lovdagar och vilka destinationer som är optimala för att få värme och samtidigt hushålla med slantarna. Kartläggningen visar  destinationer med en medeltemperatur på minst 20 grader och baseras på den genomsnittliga kostnaden för familjebokningar. Observera att du själv får väga in prisläget på plats! Skollovens mest prisvärda destinationer enligt kartläggningen:

 • Påsklovet: Fuerteventura, Larnaca, Teneriffa, Gran Canaria, Dubai
 • Valborg: Antalaya, Malta, Rhodos, Halkidiki, Kreta
 • Kristi Himmelsfärd: Malta, Teneriffa, Larnaca, Costa Brava, Paphos
 • Sommarlovet: Malta, Paphos, Costa Brava, Korfu, Algarve
 • Höstlovet: Teneriffa, Dubai, Gran Canaria, Larnaca, Fuerteventura
 • Jullovet: Dubai, Fuerteventura, Teneriffa, Gran Canaria, Hurghada
Valletta
Det finns prisvärda resor till Malta under skolloven

Missade du förra resenyheterna? Läs Ljudlös motorbåt och vårens bubblar-resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev