Meny Stäng

Ljudlös motorbåt och vårens bubblar-resmål

Annons

Den här veckan och helgen arrangeras en hel rad spännande mässor på Stockholmsmässan i Älvsjö: Allt för sjön, Explore och Foto-mässan. På Allt för sjön-mässan ska bland annat en ljudlös motorbåt, som kallats ”Havets Tesla”, visas upp. Dessutom kan vi berätta om vårens bubblar-resmål. Kan du ana vilken destination som ökat med 150 procent i Tickets bokningsstatistik?

Flera mässor på gång

Mellan den 3 och 11 mars håller mässan Allt för sjön öppet på Stockholms-mässan i Älvsjö. Den 9-11 mars finns dessutom både Explore-mässan (tidigare Vildmarksmässan) och Foto-mässan på plats, och då gäller entrébiljetten till alla tre mässorna. Några av de aktiviteter som sticker ut är wakeboard-tävlingar inomhus (Allt för sjön), möjlighet för några att tälta på mässans tak (Explore) samt Fotosafari med Bingo Rimér (Fotomässan).

Pedal board
Peter på Allt för sjön- och Vildmarksmässan förra året …

Ljudlös motorbåt

En av de nyheter som visas på mässan Allt för sjön är den ljudlösa och eldrivna lyxmotorbåten ”X Shore eElectric 8000 Smögen Edition”. Båten har utvecklats av entreprenören Konrad Bergström och beskrivs av nyhetssajten Breakit som ”en Tesla för havet”. Den 8 meter långa båten har dubbla inombordsmotorer och batterier. Varje motor levererar 80 hästkrafter som räcker för hastigheter över 25 knop. Prislappen ligger enligt Breakit på 3 miljoner kronor.

xshore-side

Vårens mest bokade resmål

Det hetaste resmålet i vår är Gran Canaria, enligt bokningsstatistik från Ticket Privatresor. Storstadsweekends är också populärt, och då framför allt Paris, London, Amsterdam och Prag. Bokningarna till den klassiska staden Paris har ökat med 17,2 procent, vilket gör att staden klättrar från plats 5 till plats 2 på listan. 5 i topp mest bokade resmål i vår:

  1. Gran Canaria
  2. Paris
  3. Bangkok
  4. Mallorca
  5. London
Gran Canaria, från vår resa 2006
Gran Canaria, från vår resa 2006

Vårens bubblar-resmål

Från Ticket Privatresor har vi också fått statistik över vilka resmål som klättrat mest uppåt på listorna. Vårens största överraskning är Istanbul, dit bokningarna ökat med nästan 150 procent. Topp 5 resmål på Tickets bubblar-lista:

  1. Lissabon +37,5 procent (plats 11, från plats 13)
  2. Rom +18,4 procent (plats 12, från plats 15)
  3. Wien +83,5 procent (plats 19, från plats 30)
  4. Nice + 37,1 procent (plats 21, från plats 26)
  5. Istanbul +149,7 procent (plats 22, från plats 50)
Lissabon
Lissabon, från vår Europa-resa 2015

Appen Vero blev viral

Den sociala medie-appen Vero skapades 2015, men har inte varit speciellt omtalad … förrän plötsligt för någon vecka sedan. Efter kritik mot Instagram och efter att en större grupp gick över från Instagram till Vero ville plötsligt ”alla” testa den nya appen.

I Vero kan man posta bilder och filmer och flödet styrs genom hur man graderat sina vänner (nära vän, vän eller bekant). Det är dock oklart om detta blir mer än en kort fluga, och dessutom har appen stött på tekniska problem efter det enorma tillflödet av användare.

Vero

Missade du förra resenyheterna? Läs Påskresor och automatik i säkerhetskontrollen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev