Meny Stäng

Påskresor och automatik i säkerhetskontrollen

Annons

Nu är du säkert supernyfiken på veckans resenyheter!? Som du kan se i rubriken berättar vi om påskresor, och så kan vi rapportera om de nya automatiska grindarna vid säkerhetskontrollen på Swedavias flygplatser. Dessutom handlar det idag om resor som inspirerar till heminredning, filminspelning av Mission Impossible vid norska Preikestolen och Estlands 100-årsjubileum.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resor inspirerar till heminredning

En ny undersökning från Booking.com visar att fler än hälften av resenärerna (56 %) blir inspirerade till att byta inredning hemma efter semestern. På resan inspireras man av lokal design (44 %), syn- och ljudintryck såsom färger och textilier (36 %), att utforska en annan kultur (32 %) samt besök på museer och andra intressanta platser (20 %).

Fyra av tio tycker också att inredningen är den viktigaste faktorn när de väljer boende på semestern, och många väljer därför att hyra en stuga eller en villa istället för att bo på hotell.

Porslin Marocko
Kanske lite nya färger hemma efter Marocko-resan?

Påskresor – hit reser svenskarna

”Förra årets trend med storstadssemestrande över påsk har i år fått ge vika – nu är det återigen sol och bad som lockar svenska resenärer under påsksemestern”, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket. Gran Canaria ökar med 73,4 procent jämfört med förra året och Bangkoks kraftiga ökning bekräftar att Thailand blivit ett resmål året runt. Detta visar statistik från resebyrån Ticket. Påskresornas 5-i-topp:

  1. Gran Canaria
  2. Bangkok
  3. Paris
  4. London
  5. New York
Bästa kustbild
Sol och värme på Gran Canaria lockar för årets påskresor

Världspremiär vid Preikestolen?

Fjällplatån Preikestolen är ett av Norges mest populära turistmål, och nu blir platsen ännu mer berömd, skriver VisitNorway. I sommar har filmen Mission Impossible Fallout premiär, och Tom Cruise spelar återigen huvudrollen som Ethan Hunt.

En av filmens stora scener utspelar sig vid Preikestolen, och i den nya trailern kan man se hur Tom Cruise hänger längs med bergsväggen och håller i sig för glatta livet. Nu driver entusiaster i Norge frågan om att få arrangera världspremiären av filmen på klippan. Hur det går återstår att se …

Preikestolen

Automatiska grindar vid säkerhetskontrollen

Swedavia inför nu automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna på flygplatserna runt om i landet. Självbetjäningen ska enligt Swedavia bidra till att minska köerna och optimera terminalutrymmet. Grindarna invigdes förra veckan i den stora säkerhetskontrollen i Terminal 5 på Arlanda. Veckan innan installerade Göteborg Landvetter Airport sin första automatiserade grind, och under året kommer fler sättas i bruk i landet.

Automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna införs nu på Swedavias flygplatser. Foto Swedavia.
Automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna införs nu på Swedavias flygplatser. Foto Swedavia.

Estland firade 100-årsjubileum

I lördags firade Estland 100 år som nation. I huvudstaden Tallinn firade man bland annat med militärparad och genom att hissa landets flagga över borgen i Gamla stan. Fram tills för 100 år sedan var Estland och de baltiska grannländerna Litauen och Lettland en del av Ryssland. Självständigheten har dock satts ur spela flera gånger sedan dess, och efter en lång tid under sovjetiskt styre utropade sig nationen som självständig igen 1991.

En dag i Tallinn
Födelsedagsbarnet Tallinn

Missade du förra resenyheterna? Läs Europas bästa destination, romans på semestern och getyoga

Prenumerera på vårt nyhetsbrev